BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Τάζουν απλόχερα deminimis

Ήταν να µην πάρουν φόρα…. Την προοπτική των de minimis και για τα αχλάδια, που αναµένεται να καρποφορήσουν το πρώτο τρίµηνο του 2019, έταξε στους Τυρναβίτες µε τους οποίους συναντήθηκε ο υφυπουργός Κόκκαλης. Παλιά παρέπεµπαν στα ΠΣΕΑ, τώρα βρήκαν τις ενισχύσεις ήσσονος σηµασίας και όλους τους παραπονεµένους εκεί! Για να δούµε πόσες καλλιέργειες χωράνε…

zaria

0
0

Ενθουσιασµένοι, αλλά και πιο ενηµερωµένοι γύρισαν οι Λαρισαίοι συνεταιριστές που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στη Βαλένθια της Ισπανίας, µέσω του ευρωπαϊκού προγράµµατος Erasmus. Αγρότες µέλη του συνεταιρισµού Λαχανοπαραγωγών Νέας Φιλιππούπολης Λάρισας πήραν µαθήµατα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών, έρευνας, νέων τεχνολογιών, υδροπονίας, λειτουργίας αγροτικού σχολείου και ιδιωτικής εταιρείας έρευνας (Αγροτικής Τράπεζας Βαλένθια), αλλά και τρόπου λειτουργίας συνεταιρισµών. Το τερπνόν µετά του ωφελίµου! Η εφαρµογή τώρα θα κάνει τη διαφορά!

Αποστοµωτικά για ακόµα µια φορά τα στοιχεία της Eurostat. Την ώρα που στη Βάθη µας λένε ότι το αγροτικό εισόδηµα αυξάνεται και µας προµατάρουν τις επιδοτήσεις που δίνουν και κάνουν λόγο για αύξηση των εξαγωγών στα αγροτικά προϊόντα, έρχεται η Eurostat µε αποδείξεις και µας πληροφορεί ότι κοντά στο 3% εντοπίζουν οι προπαρασκευαστικές εκτιµήσεις της τη µείωση του µέσου πραγµατικού αγροτικού εισοδήµατος στην Ευρώπη για το 2018, µε την υποχώρηση στην Ελλάδα να φτάνει το 4,8% σε σχέση µε τα επίπεδα του 2017. Έτσι, λέµε, για να έχουµε µια τεκµηριωµένη εικόνα!

Κι ενώ η έλευση του νέου χρόνου είναι προ των πυλών, πολλοί αγρότες µας τηλεφωνούν καθηµερινά και µας ρωτούν πότε θα γίνει τελικά ο διασταυρωτικός έλεγχος για τα δικαιώµατα… ..όχι του 2017 ή του 2018, αλλά του 2015. Αν και το υπουργείο τηρεί σιγήν ιχθύος, από τους τοπικούς ΟΠΕΚΕΠΕ λένε στους παραγωγούς ότι η συγκεκριµένη διαδικασία έχει µετατεθεί για την άνοιξη του 2019. Όπως και να έχει, οι αγρότες θα έπρεπε να έχουν µια πιο αξιόπιστη ενηµέρωση. Ας εκτιµηθεί, τουλάχιστον, η πολύχρονη υποµονή τους.

Απολογισµό του έργου του ετοιµάζει, όπως µαθαίνουµε, ο Αραχωβίτης. Μάλιστα, το επόµενο διάστηµα πρόκειται να καλέσει τους δηµοσιογράφους για να τους ενηµερώσει. Προφανώς η Βάθη είτε θεωρεί ότι από τον Αύγουστο µέχρι σήµερα έχουν σηµειωθεί άλµατα στη στήριξη της ελληνικής αγροτικής οικονοµίας είτε βλέπει τα µπλόκα να έρχονται και θέλει να ηρεµίσει κάπως τα πνεύµατα. Κάτι µας λέει όµως ότι όσοι βγαίνουν στους δρόµους έχουν χορτάσει από «θα» και προεκλογικές υποσχέσεις.

O Μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία