BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Μέρες 2008

Αλυσιδωτές οι αντιδράσεις λόγω του κορονοϊού, αναπόφευκτα! Κάποιες από τις υπηρεσίες του υπουργείου αναστέλλονται, µαζί µε αυτές του δηµοσίου.

zaria_15

5
0

Το ίδιο και οι υπηρεσίες του Οργανισµού Πληρωµών. Κι εκεί που είπαµε ότι άρχισαν νωρίτερα οι δηλώσεις ΟΣ∆Ε και οι αγρότες θα έχουν περισσότερο χρόνο, τώρα σου λέει, δεν θα δέχονται το κοινό µέχρι νεωτέρας. Εν τω µεταξύ όλο και περισσότερα ΚΥ∆ ζητούν αναβολή της υποβολής αιτήσεων για 14 ηµέρες και µεταβίβαση σχετικού αιτήµατος στην Κοµισιόν! Και που είµαστε ακόµα!

Και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα προτείνει στην ΕΕ αύξηση του ορίου ενίσχυσης των επιχειρήσεων από 200.000 ευρώ στα 500.000 ευρώ σε βάθος τριετίας, για την αντιµετώπιση των επιπτώσεων του κορoνοϊού. Με βάση τα µέτρα για την κρίση του 2008, µετά την κατάρρευση της Lehman Brothers. Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης µιλά για κανονισµό τύπου Temporary Framework 2008, που θα επιτρέπει τη χορήγηση de minimis άνω των 200.000 ευρώ ανά επιχείρηση στην τριετία, που θα µπορούσε να φτάσει και τα 500.000 ευρώ. Ίδωµεν!

Μια ωραία πρόταση και σίγουρα χρήσιµη κατέβασε ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Τυρνάβου. Τα 300 εκατ. ευρώ, σου λέει,  που θα επιστραφούν στη χώρα µας, µε απόφαση του Ευρωπαϊκού ∆ικαστηρίου, µε την οποία γλύτωσε πρόστιµο που της είχε υποβληθεί από την Κοµισιόν, για τα βοσκοτόπια που αφορούσε τις στρεµµατικές ενισχύσεις για τους βοσκοτόπους τα έτη 2009 έως το 2011, να διοχετευθούν αποκλειστικά στην κτηνοτροφία και ειδικότερα για την πληρωµή των κοµµένων της εξισωτικής 2013 και 2014. ∆εν είναι κακό! Θα έκλεινε µια τεράστια τρύπα! Αλλά µήπως υπάρχουν κι άλλες για…. «βούλωµα»;

Τρύπες λέγοντας , τεράστιες παραµένουν και οι εκκρεµότητες πολλών πληγέντων αγροτών που δεν έχουν λάβει αυτά που δικαιούνται για ζηµιές ακόµα κι ενός έτους πίσω από ακραία καιρικά φαινόµενα. Μάλιστα, οι παραγωγοί αυτοί δεν έχουν καν λάβει γνώση ούτε για το ποσοστό της ζηµιάς, για το οποίο θεωρητικά θα αποζηµιωθούν. Και κάπου εκεί η διοίκηση του ΕΛΓΑ βγάζει σε ΦΕΚ τον προϋπολογισµό του φορέα, ο οποίος µε µεγάλη χαρά τους, είναι κερδοφόρος. Βγάζει, σου λέει, και υπόλοιπα 11 εκατ. ευρώ περίπου για….. κάβα!

Την ίδια ώρα, πάντως, εκτός από τους απλήρωτες αγρότες, στα κάγκελα είναι και οι εκτιµητές, καθώς πολλοί από αυτούς «µετακινούνται», µε επίσηµη διαδικασία (και µέχρι εδώ όλα καλά!) του δηµόσιου τοµέα, χωρίς εν τω µεταξύ να αντικαθίστανται από άλλους. Φωνάζουν οι αγρότες, τα λέει και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας, µιλώντας για υποστελέχωση, µε τρανταχτό παράδειγµα  το υποκατάστηµα του ΕΛΓΑ Βέροιας, που από 36 µόνιµους υπαλλήλους σήµερα έχει µόλις 12! ∆εν πειράζει, έχει περίσσευµα ο οργανισµός, που λέει και η διοίκηση, θα φέρει άλλους! Λέµε τώρα….   ο µΠΛΟΚΑΤΖΗΣ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία