BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Πάλι απλήρωτοι θα μείνουν οι αγρότες

Ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει τους αγρότες που επλήγησαν από τις καιρικές συνθήκες σε Φλώρινα, Πρέσπες και Καστοριά ανάλογα με τα όσα προβλέπει ο νόμος», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

zaria_15

13
0
Αυτό το ξέραμε, λένε οι αγρότες στον Λυκουρέντζο. Έτσι όμως πάλι απλήρωτοι θα μείνουμε, συμπληρώνουν. Ο πρόεδρος, βέβαια, δηλώνει ότι κατανοεί την κατάσταση και καταλαβαίνει ότι πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός του φορέα για να προστεθούν κι άλλες ζημιές, αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να βρεθούν τα ανάλογα κονδύλια… Δηληδή, πάλι χρήμα δεν θα δούμε, επιμένουν οι αγρότες. 

 

Για τις τιμές του ελαιολάδου που δεν λένε να πάρουν την ανηφόρα οι παραγωγοί είναι ενήμεροι. Αυτό όμως που τους απογοητεύει πιο πολύ φέτος είναι ο δάκος. Στo Ηράκλειο Κρήτης εντοπίστηκαν αυξημένοι πληθυσμοί του εντόμου, που σημαίνει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε ψεκασμοί, όπως ενημερώθηκαν από την Περιφέρεια. Συν του ότι καλούνται να «είναι σε εγρήγορση, ώστε αν χρειαστεί να προχωρούν στις κατάλληλες επεμβάσεις». Υψηλότερο κόστος, είναι σαφές!  

 

Ένα καλό νέο έρχεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου μετά τη μεταφορά χρημάτων από τα Μέτρα 4.1.3 και 4.1.1 για τα συλλογικά σχήματα στο Μέτρο 4.1.1 για τα φυσικάπρόσωπα, εγκρίθηκαν επιπλέον 27 νέοι αγρότες στα Σχέδια Βελτίωσης. Τώρα γιατί δεν «τραβάει»το θέμα με τη συνεργασία, αυτό αναρωτιούνται και οι γεωπόνοι-μελετητές.

 

Σε παραίτηση αναγκάστηκε ο υπουργός Γεωργίας της Ιρλανδίας, μετά από γεύμα για τα 50 χρόνια της λέσχης γκολφ του κοινοβουλίου με 82 καλεσμένους, που διοργανώθηκε σε παραβίαση των υγειονομικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί στη χώρα λόγω κορωνοϊού. Παρόν στην εκδήλωση και ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Φιλ Χόγκαν, ο οποίος παρά τις πιέσεις που δέχτηκε αρχικά δεν έδειξε διάθεση να παραιτηθεί. Τελικά, μια βδομάδα μετά τον σάλο που ξέσπασε προχώρησε σε παραίτηση, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «δεν παραβίασε κανένα νόμο». Πείσμων!

 

Αυξημένα και τα κρούσματα του καταρροϊκού στην Περιφέρεια Καστοριάς, με τις επιβεβαιωμένες εστίες σε εκτροφές αιγοπροβάτων και βοοειδών να έχουν ξεπεράσει ήδη τις δέκα. Η Κομισιόν ακούγεται ότι έδωσε το ΟΚ για τα πρώτα 20.000 εμβόια στους κτηνοτρόφους της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό γίνεται πάντα, τώρα το αποτέλεσμα είναι το ζητούμενο σε σχέση με την εξέλιξη της νόσου….

 

Θετική η ανταπόκριση του κόσμου στην ηλεκτροκίνηση, με την πλατφόρμα μέσα στις πρώτες 18 ώρες λειτουργίας της να έχει δεχτεί αιτήσεις για 1 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 45 εκατ. ευρώ του μπάτζετ της επιδότησης. Πρωταγωνιστής ζήτησης το ηλεκτρικό ποδήλατο, με ποσοστό 80%, ακολουθούν δίκυκλα και τρίκυκλα. Καλά πάνε και τα αυτοκίνητα, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα εταιρικά ΙΧ και μετά τα επαγγελματικά βαν και κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, με πρώτη σαφώς την Αττική. Για καλό είναι!
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία