Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Έξι χρόνια για 30 ευρώ

Πέρασαν πάνω από 6 χρόνια και τελικά ο Βορίδης, σου λέει, το έλυσε το θέµα µε τις απλήρωτες αποζηµιώσεις για τον καταρροϊκό του 2014 στους κτηνοτρόφους του Τυρνάβου.

zaria_15

168
0

Κι αυτό είναι θετικό, στα σίγουρα! Το καλύτερο είναι ότι η απόφαση που υπέγραψε αφορά το «ιλιγγιώδες» ποσό των 251.970 ευρώ. ∆εν φτάνει που περίµεναν τόσα χρόνια, τώρα δεν θα ξέρουν και τι να κάνουν τα 30 ευρώ το κεφάλι ζώου που έχουν  λαµβάνειν….

Πάντως, ο υπουργός το ανακοίνωσε µε τεράστια χαρά και περηφάνεια, που ο ίδιος κατάφερε να λύσει ένα τόσο σηµαντικό θέµα. Οι κτηνοτρόφοι δε της Λάρισας πρέπει να νοιώθουν και ιδιαίτεα τυχεροί αφού παίρνουν τα περισσότερα χρήµατα. Όλοι οι υπόλοιποι νοµοί της χώρας θα µοιραστούν µόλις 103.347,68 ευρώ…. ∆ηλαδή υπάρχουν και χειρότερα, σαν να λέµε!

Λύση και όχι η γνωστή «τεχνική» φαίνεται στον ορίζοντα για τα επιλέξιµα βοσκοτόπια. Υπάρχει, σου λέει, δυνατότητα να προστεθούν 8 εκατ. στρέµµατα επιπλέον προς αξιοποίηση για ενεργοποίηση δικαιωµάτων. Το θέµα είναι πως θα το χειριστούν οι αρµόδιες αρχές, πόσο θα επέµβουν οι τεχνικοί σύµβουλοι, πόση προτεραιότητα θα δοθεί σε συµφέροντα «ηµέτερων» και πόσο θαραλλέα θα κινηθεί η πλατεία Βάθη! Μήπως είναι ώρα να γίνει µια πλήρης αποτύπωση και µια δίκαια κατανοµή βοσκήσιµων γαιών και δικαιωµάτων;  

Ο υπουργός πάντως τα είπε τα ξεκαθάρισε: ο παραγωγός υποβάλλει δήλωση καλλιέργειας/εκτροφής και την ασφαλιστική του εισφορά. Στους ασφαλιστικά ενήµερους καταβάλονται αποζηµιώσεις, στους υπόλοιπους τυχόν ζηµιές δεν αποζηµιώνονται από τον ΕΛΓΑ. Στη συνέχεια οι ληξιπρόθεσµες εισφορές διαβιβάζονται στις τοπικές ∆ΟΥ προς είσπραξη. Ο παραγωγός, εφόσον καταβάλει το ληξιπρόθεσµο βεβαιωµένο χρέος του στην εφορία, αυτή ενηµερώνει τον ΕΛΓΑ και καθίσταται ασφαλιστικά ενήµερος και µετά αποζηµιώνεται. Το θέµα είναι ότι κάποιες φορές ο ΕΛΓΑ δεν ενηµερώνεται έγκαιρα από την εφορία και ο παραγωγό χάνει κάποιες αποζηµιώσεις. Το θέµα, σου λέει, θα το τακτοποιήσει ο Βορίδης…. Ξέρει αυτός τον τρόπο! 

Και οι δηµοσιογράφοι καµιά φορά, για πολλούς λόγους, από εντυπωσιασµού µέχρι τεχνικούς, βγάζουν τίτλους που δεν είναι όπως θα έπρεπε. Σου λέει, στις αρχές Αυγούστου σε κάποιους ειδησεογραφικούς ιστοτόπους εµφανίχτηκε άρθρο µε τίτλο «3 στα 4 µέλια περιέχουν φυτοφάρµακα», ωστόσο ο σωστός τίτλος ήταν «3 στα 4 µέλια περιέχουν φυτοφάρµακα επικίνδυνα για τις µέλισσες». Όσοι τελικά διάβασαν το άρθρο, ενηµερώθηκαν όχι ότι το µέλι είναι επικίνδυνο και δεν πρέπει να το τρώµε, αλλά ότι κάποια νεονικοτινοειδή απειλούν τη µέλισσα …
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία