BACK TO
TOP
της Πιάτσας

κοντοζυγώνει το τσεκ

Αυτές τις µέρες του Οκτωβρίου, όλο το ενδιαφέρον του αγροτικού κόσµου πέφτει, κατά το σύνηθες, στην προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης.

zaria_15

10
1

Από τον Οργανισµό Πληρωµών, σου λέει, θα είναι έτοιµοι να δώσουν τη δισκέτα στην τράπεζα από τις 16 του µήνα, για να ξεκινήσει η πίστωση. Βέβαια, αν οι ∆ΑΟΚ δεν στείλουν στα κεντρικά της ∆οµοκού τις εκκρεµότητες από τα προγράµµατα του 2019, που πρέπει να µπουν στην πληρωµή, όπως προβλέπει ο κοινοτικός κανονισµός, τότε θα πάει πίσω! Τι σηµαίνει αυτό; Κάποιοι λένε για τις 23 του µήνα…. Υποµονή, κοντοζυγώνει!

Αυτό, που ακόµα αργεί, είναι η απόφαση για την επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου. Και µπορεί να υπάρχει κυβερνητική βούληση, µπορεί από το Οικονοµικών να το αφήνουν ανοιχτό το θέµα, ωστόσο  «οι τελικές αποφάσεις για τις όποιες µεταβολές στη φορολογική πολιτική λαµβάνονται µε γνώµονα τη βιώσιµη ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την κοινωνική δικαιοσύνη στο πλαίσιο των δηµοσιονοµικών δυνατοτήτων της χώρας», όπως επανέλαβε και γραπτώς ο υφυπουργός Βεσυρόπουλος. Τουτέστιν, αν δεν το επιτρέψουν τα δηµοσιονοµικά, δεν πρόκειται…..

Αυτοί που θα κάνουν αµάν να πληρωθούν είναι οι αιγοπροβατοτρόφοι. Βαρεθήκαµε να το λέµε, αλλά ακόµα τίποτα δεν γίνεται, τόσους µήνες µετά. Τώρα, ασφαλείς, σου λέει, πληροφορίες κάνουν λόγο για ολιγοήµερη µεν παράταση δε στη διαδικασία των αιτήσεων των κτηνοτρόφων. Μέχρι, λοιπόν, να γίνει ο έλεγχος των αιτήσεων, που υποβλήθηκαν, στην καλύτερη περίπτωση θα τελειώνει ο Οκτώβριος…. Άσε που πιο πιθανό το βλέπουν για αρχές Νοεµβρίου, άνευ άλλου απροόπτου! Στην περίπτωση αυτή, όµως, η υποµονή των κτηνοτρόφων έχει προ πολλού στερέψει!

Βαβούρα και µε τα περιβόητα 30 ευρώ ανά αιγοπρόβατα για τον απλήρωτο καταρροϊκό του 2014 στη Θεσσαλία. Περιµένει η ∆ΑΟΚ Θεσσαλίας τη λίστα των δικαιούχων από την Κτηνιατρική για να τη στείλει στο Κτηνιατρείο Τυρνάβου, όπου οι κτηνοτρόφοι πρέπει να πάνε να υποβάλλουν αίτηση και IBAN και αφού γίνουν οι απαραίτητοι διασταυρωτικοί έλεγχοι, να πληρωθούν. Η γραφειοκρατία στο µεγαλείο της!

Μια χαρά τα βλέπει ο Βορίδης όσον αφορά τις αποζηµιώσεις λόγω Ιανού. Ο ΕΛΓΑ, είπε στη Βουλή ο υπουργός, θα καταβάλλει περίπου 100 εκατ. ευρώ έως τα µέσα Οκτωβρίου, αφού ενισχυθεί από το αποθεµατικό του κρατικού προϋπολογισµού που θα πρέπει βέβαια πρώτα να υπερψηφιστεί τις επόµενες ηµέρες από το κοινοβούλιο. Τώρα πώς θα προλάβουν να γίνουν όλα και να µπουν και τα λεφτά µέχρι τα µέσα του µήνα, δεν είπε, αλλά θα ξέρει….. Ίσως να γίνονται και θαύµατα!
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

19-10-2020 00:39Κωνσταντίνος Γ.

Θα υπεθετε κανεις πως αν τα κεφαλαια του ΕΛΓΑ δεν επαρκούν για τις επιδοτήσεις τότε θα πρέπει να αυξηθούν οι εισφορές στον ΕΛΓΑ και όχι να πληρώνουν οι πάντες για τις αποζημιώσεις των αγροτών μέσω του προϋπολογισμού.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία