BACK TO
TOP
της Πιάτσας

ψάξε ψάξε δεν θα το βρείς

Πόρους, σου λέει, ψάχνουν στην πλατεία Βάθη, προκειµένου να δοθεί η έκτακτη ενίσχυση στο βαµβάκι! Το είπε ο υπουργός στους Καρδιτσιώτες, ενώ τους έδωσε και τα δίκια τους που φωνάζουν!

zaria_15

20
0

Αυτά τα είχε πει δύο µήνες πριν και ο πρώην υπουργός Μάκης, αλλά ακόµα τίποτα. Ούτε που θα βρουν τα χρήµατα, δεν ξέρουν! Κρατούν µικρό καλάθι οι παραγωγοί! Άλλωστε είναι µαθηµένοι πια!

Όσο για το περιβόητο αγροτικό πετρέλαιο, που
ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε τάξει στους αγρότες προεκλογικά, τον Μάιο του 2019 από τη Λάρισα, τα ίδια και τα ίδια. Από την κυβέρνηση το λένε, πρέπει να βρεθεί «δηµοσιονοµικός χώρος». Τώρα φέρεται να το είπε και ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός, πιο ξεκάθαρα, «χρήµατα δεν υπάρχουν»!

Ακούγεται, πάντως, ότι θα αποκατασταθεί η αδικία µε τους κοµµένους της ειδικής ενίσχυσης λόγω κορωνοϊού στην ελιά Καλαµών, µε επίκεντρο την Αιτωλοακαρνανία. Πώς και πότε δεν είναι γνωστά ακόµα, απλά -σου λέει- ψάχνουν τη φόρµουλα! Όλο ψάχνουν εκεί στην πλατεία Βάθη, σαν να παίζουν κυνήγι θησαυρού! Ψάξε ψάξε, δεν θα το βρεις, που λέει και το παιδικό τραγουδάκι! Θα το βρεις;

Στην αναµονή τόσο καιρό και οι αγελαδοτρόφοι, που ήξεραν – σου λέει- ότι «αρµόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί δεν ήταν πάνω σε κάποια φρεγάτα, ήταν στο υπουργείο και περιµέναµε υποµονετικά, µήπως ασχοληθούν και µε τον κλάδο µας. Όχι µόνο µε τα προβλήµατά του, αλλά και µε τις προοπτικές ανάπτυξης, βρε, αδερφέ». Αναρωτιούνται όµως στην ΕΦΧΕ «αφού παράγουµε λιγότερο από το 40% του γάλακτος, που καταναλώνουµε, και το 10% του κρέατος, είµαστε τόσο πλούσιοι ώστε να πληρώνουµε κάθε χρόνο πάνω από 1 δις ευρώ για εισαγωγές κρεάτων και γαλακτοκοµικών»; Έλα ντε!

Τεράστιο το ενδιαφέρον του προέδρου του ΕΛΓΑ για τα προβλήµατα των Καρδιτσιωτών, όπως του τα µετέφεραν τις προάλλες στη σύσκεψη. «Όποιες αδικίες καταγράφονται θα διευθετηθούν µέσω των ενστάσεων» είπε ο Λυκουρέντζος! Αυτό το ήξεραν οι αγρότες, έτσι γίνεται εκ του κανονισµού! Η είδηση όµως ήταν άλλη. «∆εν τίθεται υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΕΛΓΑ», ξεκαθάρισε ο ίδιος! Μικρό καλάθι, είπαµε, κρατάνε οι αγρότες!

Με κατεβασµένες ταχύτητες η αγορά του ρυζιού. Λίγες εµπορικές πράξεις, ζόρικα στα µεσόσπερµα µε µόλις 29,5 λεπτά το κιλό. Ανησυχία, λένε, προς το παρόν, δεν υπάρχει, γιατί περιµένουν το ραµαζάνι πρώτο δεκαήµερο του Απρίλη. Ευτυχώς σε µακρύσπερµα και τις Καρολίνες η ζήτηση είναι πιο ζωηρή, µε τιµές στα 32 και 38 λεπτά αντίστοιχα.

∆οµική αδυναµία στην εγχώρια καλλιέργεια µανταρινιού το γεγονός ότι βασίζεται σε µια – δυο ποικιλίες, που εξαντλούνται σε 45 – 50 ηµέρες και πέφτουν και πάνω στα ανταγωνιστικά ισπανικά. Να µιµηθούµε τους Ισπανούς, που κάνουν δικές τους ποικιλίες, πιο πρώιµες και πιο όψιµες τις οποίες και πατεντάρουν. Καλό;!  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία