Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Περί σύγκλισης ανάγνωσμα

∆εν πρόλαβαν, σου λέει, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να µελετήσουν καλά τα δεδοµένα ώστε να ξεκινήσουν τη σύγκλιση των ενισχύσεων το 2021, επειδή ο µεταβατικός κανονισµός της ΚΑΠ ψηφίστηκε στις 23 ∆εκεµβρίου.

zaria_15

258
0
Πάντως από το 2019 ήταν γνωστό ότι η ΚΑΠ θα λάβει παράταση ένα έτος µε αρχική συµφωνία στο συµβούλιο Υπουργών Γεωργίας και στον αρχικό κανονισµό προβλεπόταν και η σύγκλιση για όποιον ήθελε. Επίσης το Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών είχε δώσει µελέτες για τη σύγκλιση και τις επιπτώσεις της από τον Οκτώβριο του 2020. Άρα;  

Ακούγεται ότι η συνδεδεµένη που δίνεται στα βοοειδή αντιστοιχεί στο 120% του εισοδήµατος που προκύπτει από την πώληση κρέατος των βοοτρόφων. Επίσης η χώρα µας είναι προφανώς ελλειµµατική σε αυτόν τον τοµέα. Πού πήγαν άραγε τόσα χρήµατα της συνδεδεµένης; Μιλάµε για γρίφο, που υπόσχονται να λύσουν εκεί στην πλατεία Βάθη, προκειµένου να µην επαναληφθεί στις συνδεδεµένες του 2022. Κάτι λένε και για δικλείδες ασφαλείας. Εν αναµονή!

Ακόµα ένας γρίφος είναι και ο λόγος που δεν θέλουν οι εδώ αρµόδιες αρχές να ενεργοποιήσουν τον πραγµατικό αγρότη για τη λήψη ενισχύσεων στη νέα ΚΑΠ. Αυτός όµως έχει απάντηση, γιατί όπως λένε «δεν έχουµε στοιχεία για το αγροτικό εισόδηµα και την αναλογία του προς το συνολικό, ούτε µέσω taxis!». Κι αν, σου λέει, αποκλείσουµε πολλούς µε έναν αυστηρό ορισµό, τα 2 δις ευρώ που παίρνουµε ετησίως για άµεσες ενισχύσεις µπορεί να κοπούν στο µισό, αν δεν βρουν οι δικαιούχοι αγροτεµάχια και τα αντίστοιχα δικαιώµατα. Ουπς! Κι αυτό σίγουρα δεν το θέλει κανείς!

Περίµεναν και οι παραγωγοί τις αποζηµιώσεις του ΕΛΓΑ, του µήνα Φεβρουαρίου και ήρθαν σκάρτα 15 εκατ. ευρώ. Αλλά, σου λέει, για πρώτη φορά µετά από χρόνια καταβλήθηκαν σε µια πληρωµή, σε µία δόση, στο ακέραιο. Κάτι που είχε ακουστεί για τα περιβόητα ΠΣΕΑ στο αµύγδαλο κάποιων δήµων της Λάρισας, που τα περιµένουν από το 2017, τζίφος! Κακώς περίµεναν, τους είπαν τελικά!

Θα το θωρακίσει, είπε από το βήµα της Βουλής ο υπουργός Σπήλιος, το Εθνικό Απόθεµα από τη νέα χρονιά, για να µην ξαναγίνουν όσα βλέπουµε έως σήµερα. Είπε για αυστηροποίηση ποινών σε όσους δεν δηλώνουν σωστά, είπε για απαγόρευση µεταβίβασης δικαιωµάτων βασικής ενίσχυσης που έχουν ληφθεί από το απόθεµα µε βάση ιδιωτικούς βοσκότοπους, είπε για αποκλεισµό χορήγησης δικαιωµάτων από το απόθεµα σε όσους εµφανίζουν αύξηση ζωικού κεφαλαίου, χωρίς αντίστοιχα παραστατικά, είπε και για υποχρεωτικό ΑΤΑΚ σε ιδιωτικά και µισθωµένα. Πώς θα λυθούν τα µπλεγµένα έως σήµερα δεν είπε!
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία