BACK TO
TOP
της Πιάτσας

κλείνουν τα τηλέφωνα

Περνάνε οι µέρες, δεν ακούγεται τίποτα για πληρωµές! Εντάξει, ο αγροτικός κόσµος έχει καταλάβει ότι κάτι «παίζεται», όπως έχει καταλάβει ότι όλο αυτό βαίνει εις βάρος του!

zaria_15

187
0

Οι εαρινές σπορές ξεκινούν, ο χειµώνας ήταν δύσκολος, από ακραία καιρικά φαινόµενα, καραντίνα, µέχρι σεισµό στη Θεσσαλία. Την άνοιξη περίµεναν κάτι καλύτερο!

Πήρε φίλος της Agrenda τηλέφωνο στην πλατεία Βάθη, για να ρωτήσει τι θα γίνει µε τις συνδεδεµένες που περιµένουν εδώ και ένα µήνα, για να του απαντήσουν από το γραφείο του υπουργού, όπως λέει, από Απρίλιο και του έκλεισαν το τηλέφωνο, πριν προλάβει όχι να διαµαρτυρηθεί, αλλά ούτε να χαιρετήσει!

Μια καλή είδηση είναι ότι άνοιξε, σου λέει, επιτέλους το σύστηµα για τα αιτήµατα πληρωµής της δεύτερης δόσης των Νέων Αγροτών. Βέβαια, αφενός έχει µπόλικη χαρτούρα, αφού έχουν βγάλει µέχρι και οδηγίες συµπλήρωσης και υποβολής και αφετέρου οριστικοποίηση θα επιτρέπεται από τις 18 Μαρτίου και µετά…. ∆ηλαδή, πάλι στην αναµονή!

Στο πρόγραµµα «Γέφυρα 2» µπορούν να µπουν και οι αγρότες, σου λέει, µε στόχο τη στήριξη των µικρών και µεσαίων επιχειρήσεων (ΜµΕ) που έχουν πληγεί από την πανδηµία. Βέβαια, βασική προϋπόθεση για την ένταξή τους είναι να έχουν  προχωρήσει προηγουµένως στη ρύθµιση των οφειλών τους µε τις τράπεζες και να την τηρήσουν όχι µόνο κατά τη διάρκεια του οχτάµηνου της επιδότησης, αλλά και για 18 συνεχείς µήνες. Αµ πως!

Ένας µικρός «χαµός» αναµένεται να γίνει φέτος µε την καλλιέργεια του καλαµποκιού. Οι υψηλές πτήσεις που καταγράφει η τιµή του προϊόντος στην τρέχουσα εµπορική σεζόν, αλλά και η διαφαινόµενη ζήτηση για τη νέα περίοδο, έχει δελεάσει πολλούς παραγωγούς. Με συναλλαγές στα 22,5 – 23 λεπτά το κιλό σήµερα και µε ενδιαφέρον που «υπόσχεται» ότι η ζήτηση θα παραµείνει υψηλή προσεχώς, η εκτίµηση είναι ότι φέτος οι εκτάσεις που θα σπαρθούν θα είναι πολύ περισσότερες από πέρυσι.

Σκληρή παρτίδα πόκερ εξακολουθεί να θυµίζει αυτό που συµβαίνει µεταξύ των βιοµηχανιών και των παραγωγών, σε σχέση µε τη φετινή καλλιεργητική περίοδο στον ηλιόσπορο. Λιγότερο πλέον από µήνα, πριν αρχίσει η σπορά του προϊόντος οι µεν µεταποιητικές βιοµηχανίες δεν λένε να ανοίξουν τα χαρτιά τους για τις τιµές των συµβολαίων, αν και διαρρέουν πως θα είναι πολύ χαµηλότερες από πέρυσι, οι δε αγρότες διαµηνύουν πως αν δεν πιάσουν τουλάχιστον τα 35 λεπτά το κιλό, θα στραφούν σε άλλες επιλογές, πιο προσοδοφόρες. Αν έχει… µπλόφα το παιχνίδι, από τη µια ή την άλλη πλευρά του τραπεζιού, θα φανεί πολύ σύντοµα.                                                      
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία