Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Χάθηκε ο προγραμματισμός

Μαζεύτηκαν στην έδρα της Περιφέρειας της Λάρισας τη Μεγάλη Πέµπτη να τα συζητήσουν για τις πρωτόγνωρες ζηµιές από τους πέντε παγετούς. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ τα ξεκαθάρισε: Σου λέει, απαιτούνται δαπάνες για τις αποζηµιώσεις οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τον φετινό προϋπολογισµό του ΕΛΓΑ.

zaria_15

126
0

Ο πρωθυπουργός είναι ενήµερος και δηλώνει ότι οι αποζηµιώσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους µεχρι και το τελευταίο ευρώ που δικαιούνται.

Χρειάζεται, όµως, να διαβούµε ορισµένα στάδια, είπε ο πρόεδρος! Το πρώτο είναι η ευκρινής καταγραφή των στοιχείων, το κάναµε! Το δεύτερο είναι το εκτιµητικό έργο από τον ΕΛΓΑ, το οποίο βέβαια θα αρχίσει µετά το πέρας της χρονικής περιόδου της υποβολής δηλώσεων ζηµιάς. Το τρίτο στάδιο είναι η διασφάλιση του απαιτουµένου κεφαλαίου. Αυτό, το έχει αναλάβει ο υπουργός Σπήλιος µέσω της ΕΕ, µε την αρωγή Γάλλων και Ιταλών συµπαθούντων. Περιµένουµε εξελίξεις....

Τώρα, ως προς το χρόνο των πληρωµών, λέει ο πρόεδρος, «υπάρχει η ένδειξη ότι την περίοδο κατά την οποία ο κύριος όγκος των αγροτικών προϊόντων είτε για την εσωτερική αγορά είτε για τις εξαγωγές διατίθεται, εµείς εκείνη την ώρα πιστεύουµε ότι θα είµαστε έτοιµοι να ανταποκριθούµε µε πληρωµές». Τα πιάσαµε τα λεφτά µας, απαντούν οι πληγέντες αγρότες..... Άλλωστε αγροτικά προϊόντα διατίθενται όλο τον χρόνο, οπότε και Χριστούγεννα να πάνε οι πληρωµές, µέσα θα έχουν πέσει.....

Για την πληρωµή των συνδεδεµένων στα ζωικά τα λέει χύµα η Παναγιώτα, πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νοµού Καρδίτσας. Και µάλιστα, σύµφωνα µε την ίδια, «Είναι η πέµπτη συνεχόµενη φορά, κατά την οποία «χάνεται» ο προγραµµατισµός, ο οποίος µάλιστα είχε ανακοινωθεί, µε τον πιο επίσηµο τρόπο, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από το βήµα της βουλής, δύο µόλις εβδοµάδες πριν». Πλέον, κανείς δεν µπορεί να επικαλεστεί αστάθµητους παράγοντες και τυχαία γεγονότα. Είτε πρόκειται για παροιµιώδη ανικανότητα, είτε για πρόθεση. Ουπς!

Την περασµένη εβδοµάδα η Agrenda φιλοξένησε ένα ακόµη ρεπορτάζ για τον κακό χαµό που γίνεται µε την επενδυτική φρενίτιδα γύρω από τις Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), µε αναφορά στην περίπτωση του ∆ρυµού Θεσσαλονίκης. Μαθαίνουµε ότι πίσω από το εγχείρηµα του φωτοβολταϊκού πάρκου των 1.500 στρεµµάτων, που προωθείται, βρίσκεται ο γαµπρός ενός πρώην υπουργού της Ν∆, µαζί µε άλλους τρεις επιχειρηµατίες-εταίρους του. Ο εν λόγω πολιτικός εκλεγόταν στη Β εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης κι έχει αποσυρθεί πλέον από τα πολιτικά δρώµενα, ενώ πριν λίγα χρόνια το όνοµά του είχε συνδεθεί και µε µια επένδυση σε µονάδα ηλεκτροπαραγωγής σε γη υψηλής παραγωγικότητας µε καύση βιοµάζας, στα Βασιλικά, που δεν προχώρησε λόγω αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία