Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Κουκούλωμα

Πήγε ο Χαρακόπουλος να ζητήσει τα ρέστα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονοµικών για την ενίσχυση στα Crimson που δεν δικαιούνται οι Λαρισσαίοι, ενώ πήραν οι συνάδερφοί τους σε Πέλλα και Ηµαθία και…. δεν του βγήκε!

zaria_15

183
0

Σου λέει, δεν έχει υποβληθεί τέτοιο αίτηµα από τη Βάθη! Κι άµα υποβληθεί, για να µην νοµίζετε ότι τις µοιράζουµε έτσι τις ενισχύσεις, θα πρέπει τα δεδοµένα του ΕΛΓΑ να πιστοποιούν ότι η ζηµιά δεν καλύπτεται από τον υφιστάµενο κανονισµό, ξεκαθαρίζει ο Σκυλακάκης! Απλό!

Μένεα πνέουν οι παραγωγοί βερίκοκων στη Χαλκιδική µε τα εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά των συναρµόδιων υπουργείων στην περίπτωση της ηλεκτρονικής πλατφόρµας για τους µετακλητούς εργάτες γης. Φίλος αγρότης λέει πως η ενεργοποίηση της πλατφόρµας στις 15 Ιουνίου είναι δώρο – άδωρο, διότι ένα µεγάλο µέρος της συγκοµιδής έχει ήδη τελειώσει. Επιπλέον, οι παραγωγοί για να µην τους µείνουν καρποί στα δέντρα, σε µια χρονιά που λόγω των παγετών έτσι και αλλιώς ψάχνουν τα βερίκοκα µε το «µακαρόνι», υποχρεώθηκαν σε έναν άτυπο πλειστηριασµό και τα µεροκάµατα πήγαν στα ύψη.

∆εν τους έφταναν στο Βελβεντό οι παγετοί που άφησαν µόλις το 20% της παραγωγής ροδάκινων και νεκταρινιών, µε το χαλάζι της περασµένης ∆ευτέρας λένε πως δεν έµεινε τίποτα όρθιο. «Άσπρισαν» τα χωράφια, τα φρούτα είναι µη εµπορεύσιµα, µόνο λίγοι  τη γλίτωσαν. Το θέµα είναι ότι από τους 5.000 τόνους ροδάκινων που διακινούσε ετησίως ο ΑΣΟΠ Βελβεντού ∆ήµητρα, ζήτηµα να µαζευτούν περί τους 500 τόνους. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος να χαθούν αγορές που δύσκολα θα ξανακερδηθούν.

SOS εκπέµπει το Bloomberg, µε δηµοσίευµά του, σχετικά µε το βακτηριακό κάψιµο στις µηλιές. Όπως αναφέρει, σύµφωνα µε έρευνα του Πανεπιστηµίου του Βερµόντ, οι ευρωπαϊκές ποικιλίες µήλου βρίσκονται σε άµεσο κίνδυνο, λόγω της ευκολίας να «κολλήσουν» το θανατηφόρο βακτήριο. Μάλιστα, τονίζεται ότι άπαξ και προσβληθεί ένα δέντρο, τότε χρειάζεται τουλάχιστον τρία έτη προκειµένου να ανακάµψει και να δώσει ξανά καρπούς. Εκτός από τα µήλα, τον ίδιο υψηλό κίνδυνο αντιµετωπίζουν ροδακινιές και νεκταρινιές.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία