BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Όταν θα κάτσει η σκόνη

Πώς και πώς περίµεναν οι αγρότες την εξόφληση της ενιαίας και των προγραµµάτων και τελικά εξελίχθηκε τόσο «χάλια» όσο και η πληρωµή του ∆εκεµβρίου.

zaria_15

21
1

Εδώ κι έναν µήνα τους πήγαιναν από αναβολή σε αναβολή και όταν έφτασαν στα µη περαιτέρω, λίγο πριν σκάσουν οι καταλογισµοί από τις Βρυξέλλες κι έβγαλαν την πληρωµή.

Η καλή είδηση
είναι ότι όλοι πήραν και από κάτι ψιλά. Το άσχηµο είναι ότι τα χρήµατα υπέρ Αποθέµατος, που κόπηκαν οριζόντια από όλους του παραγωγούς µένουν ακόµα άφαντα. Ευτυχώς βέβαια δεν µοιράστηκαν στο κύκλωµα που εδώ και µία τριετία παλεύει να καταχραστεί όσα περισσότερα µπορεί…. Από την άλλη, ο αγροτικός κόσµος αναρωτιέται αν θα τα πάρει πίσω ποτέ….

Μαντάρα και στα προγράµµατα, µε την πληρωµή να τρέχει σταδιακά, σου λέει, µε την πρώτη εκκαθάριση να δίνει µόλις τα µισά από αυτά που δεσµεύτηκαν αρµοδίως….. Στους χαµένους οι κτηνοτρόφοι, που θυµούνται τα «καλά» του 2019, όταν πληρώθηκαν 10 µέρες µετά τους συναδέρφους τους της Γεωργίας. Στη ∆υτική Ελλάδα ακόµα περιµένουν!

Τελευταία ώρα, κατά το σύνηθες και η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ για παράταση της δυνατότητας πληρωµής των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών µέχρι τον Σεπτέµβριο. Πάντα υπάρχει ορισµένο χρονικό περιθώριο, αλλά αν δεν µαζέψει και ο φορέας από τους αγρότες χρήµατα, πώς να τους τα δώσει µετά πίσω µέσα από πληρωµές αποζηµιώσεων; 

«Αδιαφάνεια, διαρροές, καταγγελίες και αντιδράσεις, που αναµφίβολα συνδέονται µε το «προµελετηµένο έγκληµα» της απαράδεκτης παρακράτησης τον ∆εκέµβριο του 2020 από το σύνολο των αγροτών πάνω από 10% των επιδοτήσεων, προκειµένου η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα ποσά για να «απογειώσουν» την  επιχείρηση «Βοσκοτόπια της Ν∆» στην αναδιανοµή του Εθνικού Αποθέµατος, µε ρουσφετολογικό, αντιπαραγωγικό και αδιαφανή τρόπο, προς όφελος  δήθεν δικαιούχων «αγροτών» που δεν έχουν δει ποτέ τους χωράφι ή βοσκότοπο» βλέπουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αραχωβίτης και Τελιγιορίδου θετούν ξανά το βασικό ερώτηµα: Τα χρήµατα που παρακρατήθηκαν τον ∆εκέµβριο του 2020 από τους αγρότες που βρίσκονται; Θα επιστραφούν στους δικαιούχους από τους οποίους παρακρατήθηκαν; Θα διανεµηθούν ως Εθνικό Απόθεµα όταν κατακάτσει η σκόνη; Πόσα τελικά είναι αυτά;

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

07-07-2021 08:15Μίζας Πανάγος

Μπήκε το βουι στο νερό... έκανε σαν τρελός ο Πανάγος να μη μοιραστούν τα 45εκ. στον απλό κόσμο λες και θα τα έβαζαν σε τράπεζα στην Ελβετία.Τωρα που θα τα φάνε οι έχοντες από μέσα θα πάρει και αυτός το κατιτίς του λογικά, για να έκανε ετσι, μετά...σιωπή.-

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία