BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Σε 5 κύματα ο παγετός

Μόνο τα παγετόπληκτα και οι ξεχασµένες ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού έµειναν προς πληρωµή µέσα στο καλοκαίρι. Άλλωστε, τα υπόλοιπα ήδη τα τακτοποίησαν, οπότε τώρα.... άραγµα!

zaria_15

16
0

Την πρώτη δόση για τα 5 κύµατα παγετού δροµολογεί ο ΕΛΓΑ για την τελευταία εβδοµάδα του Ιουλίου, αλλά θα εξαρτηθεί από τις εξατοµικεύσεις που θα στέλνουν τα κατά τόπους υποκαταστήµατα, λένε για να καλύψουν τις γκρίνιες των παραγωγών, αλλά και να µην «κρεµάσουν» τον υπουργό, που το έταξε! 

Μέσα στο καλοκαίρι οι ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού σε καρπούζι και πατάτα, µετά τους διασταυρωτικούς ΟΠΕΚΕΠΕ και Οικονοµικών διαβεβαιώνει ο υπουργός Σπήλιος τον βουλευτή Ηλείας Κατρίνη. Σε συζήτηση στη Βουλή και ενώ βιάζεται -όπως ο ίδιος δηλώνει- για να µη χάσει το αεροπλάνο, ο υπουργός εύχεται «να είχαµε έναν µεγάλο «κουµπαρά» για να καλύψουµε τις ζηµιές που προκύπτουν. Όµως το µεσοπρόθεσµο είναι συγκεκριµένο, όπως και τα χρήµατα». Αν το budget δεν αυξηθεί, απεύχεται ο υπουργός, «θα πρέπει να διαχειριστούµε αυτά τα χρήµατα µε τρόπο αναλογικό και δίκαιο, προκειµένου να καλύψουµε όσους επλήγησαν περισσότερο». ∆ύσκολο!

Χάρηκε ο βουλευτής Κοτρωνιάς όταν του είπε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ότι τις επόµενες ηµέρες ο υπουργός της πλατείας φέρνει νοµοσχέδιο στη Βουλή, στο οποίο θα εντάσσεται και η αποζηµίωση των καλλιεργητών ροδιάς της Λαµίας. Κάτι του είπε µάλιστα ο Λυκουρέντζος ότι οι παραγωγοί αυτοί θα αποζηµιωθούν µε διαδικασίες ΕΛΓΑ, αλλά από άλλο ταµείο που θα προβλέπεται στο εν λόγω νοµοσχέδιο. Γίνονται αυτά, αναρωτιούνται οι αγρότες;

Κι ενώ οι οινοποιοί ζητούν απόσταξη κρίσης, τίποτα δεν έχει γίνει ακόµα και η ΚΥΑ δεν έχει υπογραφεί. Άσε που, όπως λένε, το µπάτζετ των 9 εκατ. δεν φτάνει ούτε για ζήτω και οι τιµές απόσταξης µάλλον θα είναι όµοιες µε του 2020, που είναι στρέβλωση της αγοράς. Ήτοι, δώρον άδωρον!

Σηµειωτέον η Ε∆ΟΑΟ για να διευκολύνει παραιτήθηκε, σου λέει, από το δικαίωµα υλοποίησης προγραµµάτων προβολής-προώθησης, «διευκολύνοντας» τη Βάθη, µε ποσό 1,6 εκατ. που πήγε στον πράσινο τρύγο. Κοντά και η Enterprise Greece SA παραιτήθηκε από αντίστοιχα προγράµµατα κι έτσι φτάσαµε στα 9 εκατ. Που είναι όµως τα τα λεφτά; Πρέπει να αδειάσουν οι αποθήκες, να µπει η νέα σοδειά…..

Στην Αετοράχη Ελασσόνας αντιδρούν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού λίγες δεκάδες µέτρα από τα όρια του οικισµού µε εκµίσθωση δηµόσιας έκτασης 1.1000 στρεµµάτων που χρησιµοποιείται ως βοσκότοπος για τις ανάγκες κτηνοτροφικών µονάδων του χωριού. Σε επιστολή προς το υπουργείο δηλώνουν υπέρ της καθαρής πράσινης ενέργειας, αλλά απαιτούν «να διαφυλαχθεί ο κύριος παραγωγικός τοµέας του δήµου, που είναι ο αγροτικός- κτηνοτροφικός
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία