BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Για την ώρα τίποτα

Τελευταία ώρα, µεσοβδόµαδα κατατέθηκε στη Βουλή η περιβόητη τροπολογία για να ξεκινήσουν οι αποζηµιώσεις παγετού. Στόχος, να βγει η διαβεβαίωση Λιβανού για πληρωµές τέλος του µήνα.

zaria_15

35
0

Βέβαια, πρέπει να ψηφιστεί, να πάρει ΦΕΚ, να µεταφερθούν τα χρήµατα στον ΕΛΓΑ και να περάσουν και 3 µέρες για τις πιστώσεις. Το θέµα είναι ποιοι θα πληρωθούν. Γιατί  σε κάποιες περιοχές οι εκτιµήσεις είναι ακόµα στην αρχή….. Πάντως, για να καλύψουν τα νώτα τους οι υπεύθυνοι των πληρωµών στην τροπολογία έβαλαν  «δικλείδα ασφαλείας» για προκαταβολή του 40% µέχρι και 31 Οκτωβρίου. Έτσι για να µην γκρινιάξει κανένας αγρότης……

Ότι ο καιρός τρελάθηκε, το ξέρουµε, το ζούµε! Όµως οι αγρότες δεν αρκούνται πλέον στις διαβεβαιώσεις ότι θα αποζηµιωθούν δίκαια µέσω του κανονισµού του ΕΛΓΑ, αφού γνωρίζουν καλά ότι ο κανονισµός είναι άδικος και δεν αποζηµιώνει στο 100% τη ζηµιά και την απώλεια εισοδήµατος. ∆εν φτάνει µόνο οι εκτιµήσεις να γίνονται δίκαια και άµεσα, λένε οι παραγωγοί. Είναι πολιτική ευθύνη να αλλάξει αυτός ο αναχρονιστικός κανονισµός που δεν υπολογίζει τις κλιµατικές αλλαγές και να αλλάξει προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

∆εν είναι σίγουρο ότι το µεγάλο συλλαλητήριο ήταν αρκετό για να αλλάξει τη στάση του υπουργείου, που επέµενε ότι «δεν χρηµατοδοτούµε για τον κορωνοϊό την εξαγορά/απόσυρση αποθεµάτων κορινθιακής σταφίδας και αποκλείουµε την Παναιγιάλειο από το τραπέζι του διαλόγου». Η ουσία είναι ότι µετά τη συνάντηση της 16ης Ιουλίου από την πλατεία Βάθη διαµηνύουν ότι «η σταφίδα είναι προϊόν πανδηµίας και θα βρεθεί λύση στην απορρόφηση των αποθεµάτων για τη συγκράτηση της τιµής, δεδοµένου ότι σε λίγες µέρες ξεκινά η νέα παραγωγή».

Εξετάσθηκαν µάλιστα, σου λέει, όλα νέα τα στοιχεία που παρέθεσε η Παναιγιάλειος στον υπουργό της πλατείας για το ζήτηµα των αποθεµάτων της κορινθιακής σταφίδας και ο Λιβανός, σύµφωνα µε το δελτίο τύπου της Βάθη, µίλησε για ελληνικό «µαύρο χρυσό», για την ανάγκη ύπαρξης µεγάλων, υγιών συνεταιριστικών οργανώσεων και συµφώνησε µε τα µέλη της ΠΕΣ να βρουν κοινές λύσεις σε νέα τους συνάντηση. Για την ώρα δηλαδή, τίποτα!

Φίλος του Agronews, πάντως, το λέει ξεκάθαρα: «Καµία σχέση δεν έχει η πανδηµία µε το δήθεν πρόβληµα. Αν υπάρχουν οικονοµικά περιθώρια, µε 6 εκατ. ευρώ θα µπορούσε να διπλασιασθεί η καταβαλλόµενη 50 ευρώ το στρέµµα ενίσχυση στον παραγωγό, που αφορά 122.500 στρέµµατα. Άσε, που η αναµενόµενη νέα σοδειά είναι 20-30% µειωµένη».

Και είναι και ένας άλλος φίλος του Agronews, ο Γιώργος από τη Λάρισα που µας υπενθυµίζει ότι «το βαµβάκι το ξεχάσανε. Οι βαµβακοπαραγωγοί όµως το θυµούνται, όπως θυµούνται κάτι για κορωνοενισχύσεις, κάτι για επιστροφές πετρελαίου, αλλά και για την κωµωδία µε τον Αχελώο!! Να είστε σίγουροι ότι θα θυµούνται µέχρι τις εκλογές!!!!!».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία