BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Όλα στην ώρα τους

Μην ανησυχείτε, κατανοώ την αγωνία σας για την καθυστέρηση των πληρωµών, αλλά το σύνολο των αντίστοιχων πληρωµών θα ολοκληρωθεί µέχρι 30 Ιουνίου, όπως ορίζεται και από τον ευρωπαϊκό κανονισµό, ενώ οι υπόλοιπες πληρωµές, που δεν άπτονται µέτρων αγροτικής ανάπτυξης, όπως υπόλοιπα της βασικής ενίσχυσης, του Εθνικού Αποθέµατος και λοιπών συνδεδεµένων, θα υλοποιηθούν εµπρόθεσµα, εντός του Ιουνίου». Τάδε έφη ο πρόεδρος του Οργανισµού Πληρωµών στον βουλευτή Κέλλα.

ιγξ__1__2_2_2__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2

462
0

Ο Λαρισαίος βουλευτής µετέφερε την αγωνία των απλήρωτων παραγωγών για να λάβει
ως απάντηση το προφανές. Αφού κάθε χρόνο, οι εξοφλήσεις γίνονται µέχρι τέλος Ιουνίου, προς αποφυγή κοινοτικών καταλογισµών. Ο πρόεδρος, πάλι, κάτι ψέλλισε για προβλήµατα στο ολοκληρωµένο πληροφοριακό σύστηµα της διαχειριστικής αρχής και του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε συνδυασµό µε τη µη ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδείξεως αναδόχου τεχνικού συµβούλου, µετά από τον διαγωνισµό που προηγήθηκε. Πάντως, είπε, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τη διευθέτηση του θέµατος. Τους αγρότες αυτά δεν τους ενδιαφέρουν, τις πληρωµές στην ώρα τους και σωστά θέλουν!

Γραφειοκρατικό λάθος των υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου που ετοίµασαν το περιεχόµενο της απάντησης, που δόθηκε στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, ήταν - λέει ο Λυκουρέντζος- η απάντηση ότι για «τις δενδροκαλλιέργειες σε προανθικό στάδιο, η ακαρπία τους δεν δύναται να αποζηµιωθούν
από τον ΕΛΓΑ». Άσε που -όπως λέει ο πρόεδρος- δεν φταίει ο ΕΛΓΑ για την καθυστέρηση, αλλά η ΕΕ, αφού «η κυβέρνηση, από τις 17 Ιουλίου 2021, κατέθεσε όλο τον φάκελο µε τα απαραίτητα δικαιολογητικά». Γι’ αυτό ζήτησε και µια συγγνώµη στους παραγωγούς…. Τ’ ακούσαµε κι αυτό!

Η ουσία είναι ότι η απάντηση που δόθηκε στη Βουλή ήταν σωστή, γιατί οι πληγέντες παραγωγοί για το προανθικό στάδιο δεν πρόκειται να πάρουν λεφτά από τα ταµεία του ΕΛΓΑ. Το χρήµα θα πέσει, όπως εξηγεί ο Λυκουρέντζος, προκειµένου να κατευνάσει τα πνεύµατα, αφού περιµένουν ήδη ένα χρόνο τις αποζηµιώσεις τους- από τον κρατικό προϋπολογισµό µε έγκριση της ΕΕ. Για να δούµε πότε, είναι το θέµα τώρα!

Για αδικίες στους ενταγµένους στο πρόγραµµα βιολογικής κτηνοτροφίας µιλούν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Σου λέει, µε το πρόγραµµα είναι ότι πριµοδοτούνται εκτάσεις και όχι ζώα. Άσε που όσοι δεν έχουν ιδιοπαραγωγή ζωοτροφών βγαίνουν εκτός προγράµµατος. Γι’ αυτό ζητούν από τους αρµόδιους αφενός να ενταχθούν όλοι οι παλιοί και αφετέρου να τσεκάρουν τι γίνεται µε όσους είναι µε τριετία γιατί κινδυνεύουν να µείνουν χωρίς πριµ για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά (2021 και 2022).
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία