BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Στο περίμενε για τα ρέστα

Μ’ αυτά κι αυτά βγήκε χωρίς βασικές πιστώσεις προς τους αγρότες ο Μάιος, αφού οι αρµόδιοι των πληρωµών δροµολογούν να κλείσουν τις εκκρεµότητες από την περσινή χρονιά, είτε για τα προγράµµατα είτε για την ενιαία ενίσχυση µέσα στον Ιούνιο, µε δύο πληρωµές.

ιγξ__1__2_2_2__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2

669
3

Μία στα µέσα του µήνα και µία στο τέλος του. Συνολικά, σου λέειο πρόεδρος, θα βγουν περί τα 140 εκατ. ευρώ. Οι αγρότες διακιούχοι ξέρουν, περιµένουν Νιτρικά και Βιολογικά, µαζί και αυτόχθονες φυλές και  Κοµφούζιο, αλλά και κάποιες ακόµα συνδεδεµένες και ότι έχει ξεµείνει από την ενιαία του 2021, συν τα ρέστα για όσους δεν έπιασαν το πλαφόν και δεν πληρώθηκαν την ειδική βάµβακος.

Ακόµα περιµένουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Πελοποννήσου την ειδική ενίσχυση λόγω παγετού. Ίσως γι’ αυτό σκέφτηκαν να αιτηθούν «να θεσπιστούν ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης µε τη µορφή της απόσυρσης των αγροτικών προϊόντων και εν συνεχεία της παροχής τους -µέσω επισιτιστικής βοήθειας ή δωρεάν διανοµής τους σε ευάλωτες κοινωνικές οµάδες». Μάλιστα από την Ένωση Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας αναφέρουν ότι «ο περιορισµός των εξαγωγών προς τη Ρωσία είναι µόνο η µία πλευρά, καθώς η εκτόξευση των ενεργειακών τιµών θέτει επ αµφιβόλω την επίτευξη των ρυθµών ανάπτυξης που είχαν προεξοφληθεί για την ΕΕ».

Παράταση είναι η λύση που δροµολογεί το υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά µε την κατανοµή βιοντίζελ για το 2021 και όχι την έκδοση µιας νέας απόφασης! Τι σηµαίνει αυτό; Η απόφαση θα καθορίζει τις ποσότητες βιοκαυσίµου που θα απορροφηθούν από την αγορά, είπε ο Σκρέκας πρόσφατα, µε τους παραγωγούς ενεργειακών φυτών (το ζήτηµα αφορά 30.000 οικογένειες) να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι τα περιθώρια µέχρι τέλος Ιουνίου που κλείνουν οι δηλώσεις ΟΣ∆Ε είναι σφιχτά.
Οι αγρότες πρέπει να αποφασίσουν αν θα καλλιεργήσουν ενεργειακά µε συµβόλαιο ή χωρίς. Άσε που χωρίς συµβόλαια είναι στον αέρα και η τιµή παραγωγού…. Εν αναµονή λοιπόν! 

Εκτός των ευεργετικών διατάξεων του πρόσφατου νόµου για τα κίνητρα ένταξης σε συλλογικά σχήµατα αγροτών ή σε συνεργασία συµβολαιακής Γεωργίας µένουν οι µαστιχοπαραγωγοί. Όπως καταγγέλλει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, αιτία είναι το γεγονός ότι οι παραγωγοί αυτοί δεν θεωρούνται κατά κύριο επάγγελµα αγρότες σύµφωνα µε την ερµηνεία του νόµου µε αποτέλεσµα να χάνουν τη µείωση κατά 50% στο φόρο εισοδήµατος. Κι όπως λένε από την Ένωση, πρόκειται για αδικία, γιατί οι παραγωγοί της Χίου αναγκάζονται να εξασκούν και συµπληρωµατικό επάγγελµα για να µπορούν να επιβιώσουν. Αυτό που χρειάζονται είναι επιπλέον κίνητρα και όχι να αποκλείστουν από ευνοϊκά για τους αγρότες µέτρα.          
Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

07-06-2022 15:20Αν

Χρωστάμε παντού με τα λαμόγια που μας κυβερνούν!! Πότε θα πληρωθουμε ρε νούμερα; Έχουμε φάει και τα νύχια μας και στο τέλος θα πουλήσουμε και τα νεφρά μας

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

07-06-2022 14:37Παναγιώτης

Μήπως ξέρει κάποιος αν η νέοι αγρότες που δεν έχουν πληρωθεί και είναι σε διοικητικό έλεγχο ποτέ θα πληρωθούν!!! Εγώ έχω 62 στρέμματα και δεν έχω πάρει τίποτα μέχρι στιγμής, εμείς από το εθνικό απόθεμα θα πάρουμε η πέταξε το πουλάκι. Θα γίνει προς αύξηση των στρεμμάτων η όχι!!Αν ξέρει κάποιος κάτι σχετικό και σίγουρο παρακαλώ ας απαντήσει ευχαριστώ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία