BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Tρύπιο ρεζερβουάρ

Όσο και να το πάλεψαν, η ουσία είναι µία. Ο αγροτικός κόσµος για άλλη µια φορά απογοητεύτηκε.

iatsa__1__2_2_2_2__1__2_2_2

392
0

Από τον περασµένο Ιούλιο έλεγαν θα πληρωθεί το πετρέλαιο και τελικά στο έβγα του Αυγούστου µπήκαν κάποια λεφτά, ο θεός να τα κάνει! ∆εν φτάνουν ούτε το 5% της δαπάνης κάθε εκµετάλλευσης για καύσιµα. Το θέµα, όµως δεν είναι µόνο αυτό. Είναι και αυτοί που δεν πληρώθηκαν επειδή δεν είχαν ενηµερωµένο IBAN στην ΑΑ∆Ε, χωρίς να τους είχε ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Τώρα, σου λέει, εκ των υστέρων, δίνεται περιθώριο στοςυ αγρτότες µέχρι τις 30 Σεπτεµβρίου να ενηµερώσουν για το IBAN την ΑΑ∆Ε και µέχρι τις 30 Οκτωβρίου να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους στο Μητρώο Αγροτών. Ας έλεγαν από την αρχή δεν προλαβαίνουµε, να γίνουν πρώτα σωστά τα πράγµατα, και να µπουν τα λεφτά σε όλους έστω και λίγο αργότερα. Άλλωστε, µια τρύπα στο νερό πέτυχαν.

Έρχεται εν τω µεταξύ ο πρόεδρος του Οργανισµού Πληρωµών να διαβεβαιώσει τον βουλευτή Λάρισας Κέλλα ότι µέχρι τα µέσα Οκτωβρίου θα έχουν τακτοποιηθεί όλες
οι εκκρεµότητες από διοικητικές πράξεις και διασταυρωτικούς ελέγχους για όσα αφορούν την περσινή χρονιά. Λες και θα γινόταν αλλιώς; Λες και δεν είναι υποχρεωµένοι, πριν µπει το τσεκ, να βγάλουν την τελευταία εκκαθάριση; Λες και δεν το έχει γράψει η Agrenda εδώ και τόσο καιρό;

«Σύµφωνα µε τον ν.3852/2010 (Α’ 87), η ευθύνη της εφαρµογής του προγράµµατος δακοκτονίας ανήκει στις ∆ΑΟΚ των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας». Σαφές, λέει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε απάντησή του στη Βουλή. Τον «τάπωσε» δηλαδή τον βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου. Λες και το πρόβληµα µε τις εξάρσεις των δακοσυλλήψεων σε πολλές περιοχές της Κρήτης είναι ποιος φταίει! Για το τι θα κάνουν οι παραγωγοί από δω και στο εξής και ποιες οι συνέπειες στην επερχόµενη σοδειά, ούτε κουβέντα.

Βρήκαν, πάντως, µια καλή ιδέα, να αξιοποιήσουν παλιά στρατόπεδα σε αγροτικές περιοχές της Μακεδονίας για να στήσουν εκεί οικίσκους διαµονής εργατών γης. Και µάλιστα, σου λέει, θα γίνει µέσω της εκµίσθωσής τους από συνεταιριστικές οργανώσεις έναντι χαµηλού µισθώµατος. Μοιάζει µε ευκαιρία, αφού υπάρχουν διαθέσιµοι πόροι µέσω αναπτυξιακών προγραµµάτων. Άντε να δούµε!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία