BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Να σώσουν τα προσχήματα

Να σώσουν τα προσχήµατα µέχρι τις εκλογές παλεύουν εκεί στη ∆οµοκού, όσον αφορά την έναρξη των φετινών δηλώσεων ΟΣ∆Ε.

πιατσα_ζαρια

389
0

Είπαν για την ερχόµενη ∆ευτέρα, λες; Τώρα, κατά πόσο θα λειτουργήσουν τα συστήµατα, αυτό είναι άγνωστο. Πάντως κανόνισαν, µαθαίνουµε, να ανέβει η δήλωση στο gov.gr για να µπορούν τα ΚΥ∆ να δουλέψουν.

Εκεί, λοιπόν, που διευθετούν τα των δηλώσεων ΟΣ∆Ε, µαζεύτηκαν πολλοί µε γνώσεις και τεχνογνωσία για να ξεφύγει
ο Οργανισµός Πληρωµών από το «σαράκι»
του κακοπληρωτή και δεν αποκλείεται µετά το ξεσκαρτάρισµα να προχωρήσουν και κάποιες από τις διορθωτικές πιστώσεις για περσινά ενιαίας και προγραµµάτων! Το τερπνόν!

Πολλοί σταφιδοπαραγωγοί, σου λέει, δεν πήραν τη συνδεδεµένη των 56,1 ευρώ ανά στρέµµα για τη µαύρη κορινθιακή, µε την αιτιολογία «άνωθεν» ότι δεν έλαβαν τα χρήµατα όσοι παραγωγοί ήταν σε έλεγχο. Αυτοί που ξέρουν όµως, λένε ότι πέρυσι υπήρξαν ζηµιές στην παραγωγή και επειδή δεν δουλεύει η ηλεκτρονική πλατφόρµα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να ανεβάσει τα πορίσµατα ο ΕΛΓΑ µε τις ζηµιές για να διορθωθούν τα κιλά παράδοσης. Κάτι για έλλειψη συντονισµού δηλαδή…..
Η ουσία, ωστόσο, είναι ότι χάνονται τα χρήµατα των παραγωγών χωρίς δική τους ευθύνη.

Η µείωση των τιµών στο ράφι οφείλεται στις διαδοχικές µειώσεις στην τιµή παραγωγού του αγελαδινού γάλακτος, ενώ τα κέρδη των γαλακτοβιοµηχανιών παραµένουν σταθερά λένε οι αγελαδοτρόφοι και καταγγέλουν ότι γαλακτοβιοµηχανία στη Θεσσαλία έκανε τους τελευταίους µήνες µεσοσταθµική µείωση
της τιµής παραγωγού κατά 10 λεπτά το κιλό. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η ΕΦΧΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληµατισµό της για την πορεία και τις αρνητικές προοπτικές επιβίωσης του κλάδου της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας στην Ελλάδα, που βρίσκεται στην πιο κρίσιµη καµπή της ιστορίας της. Μιλάνε, δηλαδή για ολοκληρωτικό αφανισµό. Και µη χειρότερα!

Μέχρι τώρα οι Γερµανοί αγρότες που επλήγησαν από την αφρικανική πανώλη των χοίρων λάµβαναν εθνική ενίσχυση από τα de minimis. Τώρα, η Κοµισιόν ενέκρινε νέα οδηγία για τους αγρότες του Βρανδεµβούργου, µε την οποία η αποζηµίωση του πρόσθετου κόστους θα γίνεται εκτός de minimis. Μέχρι σήµερα, ελάµβαναν µέσω de minimis, µέχρι 20.000 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο σε τρία οικονοµικά έτη ανά εκµετάλλευση, ενώ τώρα, µε τη νέα αυτή οδηγία, το όριο των 20.000 ευρώ καταργείται και εφαρµόζεται µε αναδροµική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2023 και θα έχει ισχύ έως και τις 31 ∆εκεµβρίου 2026. Και οι δικοί µας απλά περιµένουν!
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία