BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Στο και πέντε

Στο και πέντε, κατά τα γνωστά, και φέτος οι εξοφλήσεις των εκκρεµοτήτων της περσινής χρονιάς. Κάποιες προσπάθειες που έγιναν µήπως βγουν πληρωµές πριν τις δεύτερες κάλπες, όπως αποδείχθηκε έπεσαν στο κενό. Και οι δικαιούχοι παραγωγοί -συνηθισµένοι πια- στο περίµενε. Ούτε να εκνευριστούν δεν έχουν πια κουράγιο….

πιατσα_ζαρια_5_2_2_3

10
0

Η ουσία τώρα είναι ότι για να κλείσουν ενιαία και προγράµµατα του 2022 πρέπει να γραφτεί µια πληρωµή ως τις 30 Ιουνίου, για να µην σκάσουν καταλογισµοί και πρόστιµα εκ Βρυξελλών. Εξ και η ανακοίνωση της ∆οµοκού για εξόφληση 200 εκατ. ευρώ αρχής γενοµένης από Παρασκευή απόγευµα. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι µέσα στο Σαββατοκύριακο θα δουν όλοι οι παραγωγοί τα χρήµατα που περιµένουν. Θα καβαλήσει και η ερχόµενη εβδοµάδα.

Το ζητούµενο και πάλι, ωστόσο, είναι ότι κάποια θα µείνουν πίσω και θα πάνε για Σεπτέµβρη ή και Οκτώβρη. Κάποια αγροτεµάχια από ενιαία και πρασίνισµα που έχουν θέµα µε το monitoring και είναι σε έλεγχο δύσκολα θα πληρωθούν. Σκούρα τα πράγµατα και για το Κοµφούζιο σε κάποιες περιφέρειες. ∆εν φτάνει που καθυστέρησε τοοοοοοόσο πολύ η προκαταβολή, τώρα ακούγεται ότι σε κάποιες περιοχές δεν έχει καν γίνει ο έλεγχος…. Ούτε 5 εκατ. ευρώ δεν είναι όλα και τόσο µπέρδεµα;;;;

Τη λύση για όλα, πάντως, φαίνεται πως βρήκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος σε πρόσφατη ηµερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζήτησε την αποποινικοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης στην ΕΕ. Όπως είπε, στις χώρες που έχει υιοθετηθεί, η αποποινικοποίηση -της χρήσης και όχι φυσικά της εµπορίας- δεν οδήγησε σε αύξηση της κατανάλωσης κάθε είδους ναρκωτικών ουσιών, ενώ αντίθετα περιόρισε την εγκληµατικότητα. Εννοείται, υποστήριξε, ότι για τις εφηβικές ηλικίες πρέπει να υιοθετηθούν νοµικοί περιορισµοί, όπως συµβαίνει µε το αλκοόλ ή τον καπνό. Λες;

Στα κάγκελα οι καλλιεργητές κορινθιακής σταφίδας της Αιγιαλείας, που ζητούν από τους µεταποιητές-εξαγωγείς µέχρι τις 7 Ιουλίου να έχουν εξοφλήσει όλους τους παραγωγούς που παρέδωσαν σταφίδα εσοδείας 2022, είτε µε τιµολογια-ζυγολογια είτε προς φύλαξη. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι µετά το πέρας της προθεσµίας, θα ακολουθήσουν οµαδικές αγωγές, διαταγές πληρωµών και µηνύσεις προς κάθε εµπλεκοµενο. Ουπς!  

Στο ίδιο ψήφισµα και µε βάση τα δεδοµένα, ορίζουν τιµή πώλησης για την κορινθιακή σταφίδα στο 1,80 ευρώ το κιλό για την παραγωγή εσοδείας 2023, µε προοπτική την σταδιακή αύξηση της τιµής χρόνο µε τον χρόνο. Μόνο µε στήριξη όλων, παραγωγών, µεταποιητών, συνεταιρισµών και Οµάδων Παραγωγών θα σωθεί η σταφίδα! Εκτός αν δεν θέλουµε….. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία