BACK TO
TOP
της Πιάτσας

∆εν φτάνουν όλα τα άλλα

Πιο αργά από τη χελώνα κινούνται οι διαδικασίες για τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ, με τον αγροτικό κόσμο να εκφράζει έντομα τους φόβους του για το χρονοδιάγραμμα που ακολουθείται και κατά συνέπεια το πλάνο τον πληρωμών.

της_πιατσας_7

19
0

Και μπορεί ο Σημανδράκος πριν λίγες μέρες να «έπεισε» το υπουργό της πλατείας οτι η προκαταβολή του τσεκ θα μπει γύρω στις 28 Οκτωβρίου, ωστόσο κανείς δεν ξέρει πότε και πόσα λεφτά θα πιστωθούν. Και μέσα σε όλα αυτά από τον οργανισμό πληρωμών ανακοινώνεται ότι «λόγω εργασιών αναβάθμισης της υποδομής των υπολογιστικών συστημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στο gov.gr ενδέχεται στις 30 Αυγούστου να παρουσιαστούν καθυστερήσεις στη χρήση των εφαρμογών ΕΑΕ 2022, ΕΑΕ2023»

Επίσκεψη στη ∆ιεπαγγελµατική Ρυζιού έκανε µέσα στην εβδοµάδα ο υπουργός της πλατείας, όπου και επανέλαβε τα ήδη ρηθέντα. Αρχές του 2024 αναµένεται να τεθεί σε λειτουργία ο νέος κανονισµός του ΕΛΓΑ, ενώ δροµολογείται και µεταρρύθµιση στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε -όπως είπε - «να αποβληθεί πλήρως η κουλτούρα της διαφθοράς». Πολλά τα λόγια, για να δούµε τι θα γίνει τελικά στην πράξη!

Όσο για τις ∆ιεπαγγελµατικές Οργανώσεις, σου λέει, θα γίνει σύσκεψη όλων των οργανώσεων που λειτουργούν στην Ελλάδα, δηλαδή των οκτώ, προκειµένου να γίνει ανταλλαγή καλών πρακτικών, µε στόχο την ενίσχυση του θεσµού. Ο Αυγενάκης δήλωσε την απόλυτη στήριξή του στη λειτουργία τους και µάλιστα άφησε ανοιχτό παράθυρο για οικονοµική στήριξή τους. Ωστόσο, κατηγορηµατικά απέκλεισε τη µετατροπή τους σε κρατικοδίαιτες οργανώσεις, τονίζοντας ότι «τα λάθη του παρελθόντος, δεν θα τα επαναλάβουµε».

Πρωτοφανής ακαρπία στους ελαιώνες των επιτραπέζιων ποικιλιών Χαλκιδικής και Αµφίσσης, που δηµιουργουν συνθήκες ανασφάλειας αφενός στους παραγωγούς (πρωτογενής τοµέας), αφετέρου στη µεταποίηση (δευτερογενής τοµέας), αλλά και στις εξαγωγές (τριτογενής τοµέας). ∆εδοµένου ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη εξαγωγός χώρα στον κόσµο µε ετήσια αξία εξαγωγών 600+ εκατ. εκατ. επιτραπέζιων ελιών, η ΠΕΜΕΤΕ έχει «φτάσει» ήδη το πρόβληµα µέχρι και στο γραφείο του πρωθυπουργού, ζητώντας άµεση στήριξη.

∆εν φτάνουν όλα τα άλλα, στην ευρύτερη περιοχή του ∆ρεπάνου αλλά και σε άλλα σηµεία της Αργολίδας πλάκωσαν ακρίδες και κατασπαράζουν εσπεριδοειδή και ελαιόδεντρα. Το πρόβληµα ήταν έντονο και τα προηγούµενα 2 χρόνια αλλά φέτος έχει αυξηθεί ιδιαίτερα, λένε οι αγρότες, που διαµαρτύρονται για την αδράνεια της πολιτείας και ζητούν γενικούς ψεκασµούς σε µεγάλες εκτάσεις. Τώρα, σου λέει, οι ψεκασµοί είναι µεµονωµένοι, οπότε οι ακρίδες µετακινούνται σε γειτονικά αράντιστα κτήµατα και…. επιστρέφουν
 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία