BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Σκληρή προσπάθεια ανακατανομής

Έκανε την προσπάθειά του, δεν λέµε, στις Βρυξέλλες ο υπουργός της πλατείας, αλλά τελικά επέστρεψε µε τη «δυνατότητα» να προχωρήσει σε ανακατανοµές υφιστάµενων κοινοτικών κονδυλίων που είναι στη διάθεση των ελληνικών αρχών, ώστε να αποζηµιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί της Θεσσαλίας. ∆ιπλωµατικά διατυπωµένες οι διαβεβαιώσεις που έλαβε ο Αυγενάκης.

της_πιατσας_10

12
0

Ήταν και δύσκαµπτη η στάση των Ευρωπαίων, ήταν και ελλιπής η προετοιµασία των ελληνικών αρχών….

Την πρόταση για αγροτικό πετρέλαιο τον Οκτώβριου επανέφερε το οικονοµικό επιτελείο, εξειδικεύοντας τα µέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ∆ΕΘ. Σε συνέντευξη Τύπου Χατζηδάκης, Θεοχάρης και Πετραλιάς µίλησαν για πρωτοβουλίες σε τέσσερις άξονες που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονοµίας και αφορούν δέσµη 10 µέτρων κατά της φοροδιαφυγής και 13 για την περαιτέρω στήριξη των πολιτών ύψους άνω του
1 δισ. ευρώ για φέτος και το 2024. Για να δούµε!

Πάντως στο εργαλείο της Κρατικής Αρωγής, που είχε εφευρεθεί επί Ιανού για προκαταβολές γρήγορα σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές και στη συνέχεια να εξοφλούνται, η βουλευτής Σοφία - Χάιδω Ασηµακοπούλου βρίσκει ακόµα απλήρωτους. Υπάρχει απάντηση του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου, που λέει ξεκάθαρα ότι «όσον αφορά την καταβολή αποζηµιώσεων των πληγέντων από την πυρκαγιά του 2021 στην Εύβοια κατόχων αγροτικών εκµεταλλεύσεων, οι οποίοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελµα αγρότες, οι σχετικές συγκεντρωτικές καταστάσεις απεστάλησαν στην ∆ιεύθυνση Κρατικής Αρωγής στις αρχές Ιουνίου 2023, στις οποίες περιλαµβάνονται 154 αγροτικές εκµεταλλεύσεις, και οι οποίες βρίσκονται υπό επεξεργασία για την έκδοση σχετικής απόφασης». ∆ηλαδή είναι απλήρωτοι! Ουπς!

Οι ζηµιές που έπαθαν οι χοιροτρόφοι από τη θεοµηνία στη Θεσσαλία είναι µεγάλες κι αυτό είναι γνωστό. Πάνω από 20.000 χοίροι πνίγηκαν από τα νερά, δύο χοιροτροφικές µονάδες που έχασαν τα ζώα τους είναι στη Λάρισα, πέντε στην Καρδίτσα και δύο στα Τρίκαλα. Τους υποσχέθηκαν, σου λέει, ότι ο ΕΛΓΑ θα αναλάβει την εκτίµηση των ζηµιών σε ζωικό κεφάλειο και υποδοµές, αλλά οι αποζηµιώσεις θα δοθούν από κεφάλαια του υπουργείου, γιατί οι χοιτροτροφικές εκµεταλλεύσεις δεν ανήκουν στις αποζηµιώσεις του ΕΛΓΑ. Αυτά είναι!

Μόλις στο 30% του ετήσιου µέσου όρου στο νησί υπολογίζεται η φετινή σταφυλική παραγωγή της Σαντορίνης. Στην ανακοίνωση της Ένωσης Συνεταιρισµών Θηραϊκών Προϊόντων, σηµειώνονται οι εξής λόγοι: η ανοµβρία το χειµώνα, οι δυνατοί βοριάδες όταν άνοιγαν οι ταξιανθίες, η έντονη χαλαζόπτωση του Απριλίου και ο παρατεταµένος καλοκαιρινός καύσωνας. Ωστόσο, λένε, «τα σταφύλια που τρυγήθηκαν πρόκειται να δώσουν κρασιά µε ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά». Μακάρι

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία