Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τρίμματα

Στην καρδιά

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελεί την «καρδιά» του υπουργείου, όντας ο οργανισµός που αναλαµβάνει να προβεί στην πληρωµή των 650.000 αγροτών µας.

panagos01

413
0

  Εµείς προβήκαµε

αµεσα προβήκαµε στις αναγκαίες ενέργειες για να υπάρξει νόµιµη βιώσιµη λύση στον Οργανισµό. Και παρά τις αναταράξεις που υπήρξαν λειτουργεί απολύτως αποτελεσµατικά σήµερα.

 

  Όλα κανονικά

οποιοσ επιχειρεί να δηµιουργήσει προσκόµµατα στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, εµφορούµενος από επιχειρηµατικά ή άλλα συµφέροντα, θέτει σε κίνδυνο τους 650.000 αγρότες µας. Θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους. Εµείς αυτό ως πολιτική ηγεσία, και ως κυβέρνηση, δεν θα το επιτρέψουµε. Θα κάνουµε ό,τι πρέπει ώστε ο Οργανισµός να λειτουργεί κανονικά. Ο ΟΣ∆Ε θα ανοίξει κανονικά στις 15 Απριλίου».

 

  Τρελή καρδιά

ειναι τα λογια του «νεοεισερχόµενου» υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, την περασµένη Τετάρτη στη Βουλή. Θα συµφωνήσω βέβαια ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελεί την «καρδιά» του υπουργείου. Αρκεί να µην χτυπάει, στο ρυθµό που θέλει ο «τεχνικός σύµβουλος». Είναι άλλη η δουλειά του ενός και άλλη η δουλειά του άλλου. «Τεχνικοί σύµβουλοι» µπορούν να βρεθούν και είναι πολλοί. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένας. Το επιτάσσουν αυστηρά και οι κοινοτικοί κανονισµοί. 

 

  Μέλι έχει;

∆υσκολευοµαι να καταλάβω  τι ακριβώς είναι αυτό που έκανε ο υπουργός για να υπάρξει νόµιµη, βιώσιµη λύση στον Οργανισµό. Έκανε τρεις φορές µπρος πίσω (µαθαίνω ότι ετοιµάζεται να κάνει και τέταρτη), για να αφήσει τα πράγµατα όπως ήταν και χειρότερα; Παίρνοντας αφορµή από τη λέξη «προβήκαµε» σηµειώνω ότι προκήρυξε έναν διαγωνισµό για να τον ακυρώσει στην πρώτη δυσκολία, εξέδωσε µια απόφαση για τους φορείς συντονισµού για να την πάρει ξανά πίσω, άφησε στην άκρη την απευθείας προσωρινή ανάθεση για να την κάνει ξανά τελευταία «σηµαία» της πολιτικής του.

 

  Με αναπνευστήρα

αυτο όµως που δεν πατάει πουθενά είναι ότι «παρά τις αναταράξεις που υπήρξαν, σήµερα ο Οργανισµός λειτουργεί απολύτως αποτελεσµατικά». Μα αν λειτουργεί κανονικά γιατί δεν γίνονται δηλώσεις στο ΟΣ∆Ε; Γιατί θ’ αρχίσουν να γίνονται, αν αρχίσουν, στις 15 Απριλίου. Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης γίνονται από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους. Γίνονται µέσα από µια εφαρµογή προσβάσιµη σε όλους, χωρίς πιστοποιηµένα ΚΥ∆ και συντονιστές ΟΣ∆Ε, χωρίς γραφειοκρατία και χωρίς κόστος για τους παραγωγούς.

 

  Παρατρίχας

µονο στην ελλαδα... έπιασα έναν διάβολο, τον αφήνω δεν µ’ αφήνει. Άνοιξε µια ψευτοφάµπρικα (µε τις δηλώσεις) κάποια στιγµή και τείνει να γίνει η «βαριά βιοµηχανία» της χώρας. Βρέθηκε ένας τυχάρπαστος να κοροϊδέψει τους Καραµιχαίους, στα τέλη της δεκαετίας του 2000 και τείνει να εξελιχθεί στον απόλυτο καθοδηγητή της ελληνικής γεωργίας για τον 21ο αιώνα. Αυτό(ν) πάει να διαιωνίσει και ο νεοεισερχόµενος!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία