BACK TO
TOP
Τρίμματα

Συγνώµη κύριε, ποιος είστε;

Ιστορικά, µε βάση τις δηµοσκοπήσεις, οι υπουργοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στους δηµοφιλείς και σ’ εκείνους που συγκεντρώνουν χαµηλά ποσοστά δηµοτικότητας.

panagos01

27
1

Τελευταία, καταγράφεται δηµοσκοπικά και µια τρίτη. Είναι η  κατηγορία του Σπήλιου Λιβανού. Το 46,3% δεν τον γνωρίζει καν και το 16,2% δεν µπορεί να τον βαθµολογήσει. ∆ηλαδή, ένα σχεδόν 59% που δεν ξέρει ούτε ποιος είναι ούτε τι κάνει. Και να σκεφθείτε ότι εκπροσωπεί την πιο πολυπληθή κατηγορία επαγγελµατιών. Τους αγρότες!

 

  Αναζητούνται οι εµπρηστές

Φιλότιµη, δε λέω, η προσπάθεια της διοίκησης, κυρίως δε των κλειδούχων του ΟΠΕΚΕΠΕ να παρουσιάσουν µια εικόνα αναφορικά µε τη διαχείριση των δικαιωµάτων από το Εθνικό Απόθεµα, η οποία να µην τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Μαθαίνω ότι για το ίδιο απόγευµα (περασµένη Τρίτη) που βγήκε η ανακοίνωση, τους είχε καλέσει και ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός, για να δουν πώς θα σβήσει η φωτιά που άναψε εδώ και δύο εβδοµάδες σε αγριελιές και γη η οποία φαινόταν να είναι… σε καλή κατάσταση!

  ∆εν κοκκινίζουν;

Αφήστε το σε µένα, θα είπε, η γνωστή διευθύντρια που όλα τα σφάζει και τα µαχαιρώνει, ειδικά για χάρη του προϊσταµένου της που προέρχεται και από την Κτηνιατρική! Πανηγυρίζει µάλιστα η ανακοίνωση, που οι πληρωµές δικαιωµάτων από το Απόθεµα περιορίσθηκαν στα 47,5 εκατ. ευρώ, ενώ ανακλήθηκαν και δικαιώµατα 3 εκατ. ευρώ περίπου. Ούτε ίχνος ντροπής, που λίγες µέρες νωρίτερα, σε επίσηµο έγγραφο έκανε λόγο για «αιτήµατα» 75,9 εκατ. ευρώ και µε τον τρόπο της, έκλεινε το µάτι στους ιθύνοντες, να τα πληρώσουν! 

 

  Τα κοράκια λαλούν χαρωπά

Και επειδή η «τέχνη» δεν ξεχνιέται εύκολα, στο τέλος της ανακοίνωσης, την Τρίτη, γίνονταν ξανά επίκληση των κοινοτικών κανόνων βάσει των οποίων «οι βοσκότοποι σε καλή γεωργική κατάσταση (βοσκότοποι χωρίς την ύπαρξη ζωικού κεφαλαίου) αποτελούν επιλέξιµες για ενίσχυση εκτάσεις, µε την προϋπόθεση κοπής και αποµάκρυνσης της βλάστησης, ώστε η ποώδης βλάστηση να µην υπερβαίνει το ύψος των 70 εκ.».

  Κανονικό το δούλεµα

Αυτό και µόνο αρκεί για να γίνει αντιληπτό, πόση αξία έχουν οι «επιπρόσθετοι ειδικοί έλεγχοι» τους οποίους επίσης επικαλείται η ανακοίνωση του Οργανισµού για να πείσει ότι όλα είναι καλώς καµωµένα και διασφαλίζουν την αξιοπιστία στη χορήγηση του Εθνικού Αποθέµατος, δεδοµένης της αύξησης των απαιτήσεων τους έτους αιτήσεων 2020, την οποία (αύξηση) ουδείς µπαίνει στον κόπο να ερµηνεύσει.

 

  Οριτζινάλε... τίτλοι

Παιδιά στον ΟΠΕΚΕΠΕ επειδή µιλάτε για το ότι οι 7 περιπτώσεις δεν είναι αληθινές σας συµβουλεύω να µην κοροϊδεύετε τον υπουργό γιατί και για τους 7 κάτω από την «ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣ∆ΙΟΡΙΣΜΟΥ» των δικαιωµάτων µε ηµεροµηνία 30.6.2021 υπάρχει η υπογραφή του (Original). Μιλάµε λοιπόν για original τίτλους δικαιωµάτων ΕΑ - ΠΕΡΑΝ αµφιβολίας.

 

  Λουδοβίκος

Είναι οι κάποιοι ελεγµένοι; Ναι. Με ποιο «τρόπο» ας το βρει ο υπουργός, φωνάζοντας έναν πολυπράγµονα ελεγκτή γι’ αυτούς τους ελέγχους. Του συστήνω αυτόν που είναι γνωστός στους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ της Κρήτης και υπογράφει µε το συνθηµατικό  pdkrht pdkrht  για να δει ποιος θα εµφανισθεί µπροστά του. Θα εκπλαγεί από την παραγωγικότητα του στους διασταυρωτικούς ελέγχους από το τηλέφωνο; Όλα τα βύσµατα εκεί καταλήγουν. Εάν δεν µπορέσει να τον βρει ας ρωτήσει τον ή την Λουδοβίκο του ΟΠΕΚΕΠΕ ποιος ∆ιευθυντής του Οργανισµού έχει το αποκλειστικό προνόµιο της αυλής, να ακυρώνει έντυπα ελέγχου- ΠΕΤΑΝ οι διασταυρωτικοί! 

 

  Pepanthol στο απόθεµα

Για το θέµα της αλλαγής της εγκυκλίου του Βάρρα συνεχίζουµε τη συγκέντρωση στοιχείων και θα τα πούµε την επόµενη εβδοµάδα. Η εγγύηση που ζητούσε για να ξεκινήσει το παρασύστηµα του ΟΣ∆Ε τη δουλειά του το 2021 και να καπαρώνει κάθε ελεύθερη έκταση που είχε αποµείνει από βοσκοτόπια δόθηκε µε την εγκύκλιο της 26.4.2021. Λίγη υποµονή και θα λυθεί η απορία στους αγρότες. Στοιχηµατίζω ότι το Νοέµβριο ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανακοινώνει «Το 2021 για πρώτη φορά, οι απαιτήσεις από το Εθνικό Απόθεµα ήταν πολύ - υπέρµετρα αυξηµένες». Νέτα – ΠΕΠΑ.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

23-07-2021 08:15ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ

ΠΕΠΑ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ.ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ. ΤΟ 97,2% ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ. ΕΧΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΓΟΥΣΤΑ ΣΤΙΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ Η ΠΕΠΑ. ΤΗΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΣΕ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ pdkrht ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΡΩΜΑ!!!!!!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία