BACK TO
TOP
Τρίμματα

Λαγοί στον καταψύκτη

Ο Ρώσος υπουργός Άµυνας Σεργκέι Σοϊγκού, προβλέπει το τέλος της ανθρωπότητας λόγω ασυγκράτητου, όπως λέει, καταναλωτισµού και η γνώµη µου είναι πως έχει δίκιο.

panagos01

Γιάννης Πανάγος

353
2

 «Σκότωσες έναν λαγό και έχεις χορτάσει, αλλά αν έχεις δέκα λαγούς, ήδη χρειάζεσαι ψυγείο» αναφέρει ο µακροβιότερος υπουργός της ρωσικής κυβέρνησης και προσωπικός φίλος του προέδρου Πούτιν, µε καταγωγή από τη ∆ηµοκρατία της Τιβά, κάπου στα όρια Ρωσίας, Μογγολίας και Κίνας.

Οι λαγοί κοπάδι

Ήθελα να ‘ξερα πόσους λαγούς έχει στο ψυγείο του ή µάλλον, πόσους ψυγειοκαταψύκτες γεµάτους λαγούς διαθέτει, µετά από χρόνια «κυνήγι» σε λαγκάδια και χορτολίβαδα του ΟΠΕΚΕΠΕ… ο καµπούρης! Θα µπορούσε να έχει πάντως ακόµα περισσότερους αν δεν συνήθιζε να µοιράζει κάποιους απ’ αυτούς πεσκέσι σε στελέχη του οργανισµού και σε κρατικούς λειτουργούς εν γένει. Εδώ που τα λέµε, δεν χτίζεται εύκολα ένα τέτοιο τσιφλίκι. ∆εν σ’ αφήνουν αλλιώς οι «αγροφύλακες» να κυνηγάς κατ’ αποκλειστικότητα και για χρόνια σε µια τόσο πλούσια σε θηράµατα κοιλάδα. Οφείλεις να έχεις φροντίσει επιµελώς τα «διόδια» στα περάσµατα.

 

  Κούρευε χελώνες

Σε 140 εκατ. ευρώ υπολογίζει η ∆ιαµάντω Κρητικού, πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αµυνταίου, την οριζόντια µείωση που επιβλήθηκε την τελευταία 4ετία σε πραγµατικούς γεωργούς και κτηνοτρόφους, προκειµένου να επιδοτηθούν µε ενισχύσεις από το Εθνικό Απόθεµα και µε πρασινίσµατα, επιτήδειοι, άσχετοι µε το αγροτικό επάγγελµα, που «κούρευαν», κατά δήλωσή τους, αγριελιές και πουρνάρια. Πήραν, τονίζει, 140 ευρώ από 4.500 κτηνοτρόφους για να τα δώσουν προίκα σε 15 αετονύχηδες. Θέλετε να µάθετε την επίσηµη απάντηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ; Ο εν λόγω σύλλογος δεν διαθέτει όλα τα προβλεπόµενα νοµιµοποιητικά έγγραφα και η εκλογή της ∆ιαµάντως πάσχει!    

 

  Καταµατωµένος

Είµαι περίεργος να δω, τι έχει να πει ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός, µετά την προσφυγή που κατέθεσε στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, ενάντια στο διαγωνισµό που προκηρύχθηκε για την τεχνική υποστήριξη των συστηµάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ, δηλαδή για το ΟΣ∆Ε του 2022, η εταιρεία που µονοπωλεί «τεχνηέντως» αυτή τη δουλειά τα τελευταία 15 χρόνια. Να θυµίσω µόνο ότι τον τελευταίο χρόνο, σκίστηκε ο Λιβανός, να της την δώσει ξανά και µάλιστα µε απευθείας ανάθεση. ∆ιαβεβαίωνε τότε δε ότι θα είναι η τελευταία φορά! Έχει δεσµευθεί, απ’ ότι γνωρίζω, επ’ αυτού και ενώπιον του ίδιου του πρωθυπουργού!  

 

  Τα καβουράκια

Κατόπιν αυτού, έχω την εντύπωση, ότι διαµορφώνεται µια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να ακυρωθεί ολοκληρωτικά η διαγωνιστική διαδικασία για «µεγάλο» τεχνικό σύµβουλο και να µεταφερθούν τράντζιτ -απ’ αυτούς που ξέρουν και έχουν τη διάθεση να το κάνουν και µάλιστα αφιλοκερδώς- όλα τα δεδοµένα του Οργανισµού στο κρατικό συννεφάκι του open.gov.gr που είναι και αξιόπιστο. Από ‘κει και πέρα να γίνονται τµηµατικά και µε απόλυτη διαφάνεια οι δουλίτσες, πάλι απ’ αυτούς που ξέρουν και έχουν τη διάθεση να τις φέρουν εις πέρας, όπως γίνεται και µε όλες τις άλλες δουλειές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που ως γνωστόν, πάει φυσέκι! 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

29-08-2021 10:03ΤΟ ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ

Καλά ρε φίλε δεν ξέρεις τον καμπούρη και τον φραπέ;;; Τότε δεν ξέρεις τίποτα. Αυτοί εκδίδουν μόνο <<Διαμαντένια visa >>. Για περισσότερες πληροφορίες πάρε τον Γιαννάκη με το βαρύγδουπο επίθετο η τον Λευτεράκη που παίζει μπάλα να σου πουν. Και οι δυο συμμετέχουν στην Κυβέρνηση. ΚΥΡΙΑΚΟ ΞΥΠΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;;;;;;;;;;;

Απάντηση

23-08-2021 16:14pindos

Οταν λες καμπουρης τι εννοεις?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία