Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Έναν πρόεδρο στα γούστα του

Ότι ο κορωνοϊός αλλάζει το µέχρι τώρα status quo στην διακίνηση των εµπορευµάτων είναι γεγονός.

trupia_barka1_11

17
0

Οι Ρουµάνοι λέει µε στρατιωτικό διάταγµα επέβαλλαν την απαγόρευση εξαγωγών σε µια µακρά λίστα από αγροδιατροφικά προϊόντα, µε τον Μαυρουδή να…ανησυχεί (για ποιους όµως;) για την διατροφική επάρκεια και την απρόσκοπτη διακίνηση των τροφίµων.

Παραβιάζονται λέει οι κανόνες της Κοινής Αγοράς και η ΚΑΠ, σε επιστολή του προς τους αρµόδιους Επιτρόπους της ΕΕ, ζητώντας την άµεση παρέµβασή τους, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος και άλλα Κράτη Μέλη να υιοθετήσουν παρόµοιες πρακτικές και να εφαρµόσουν αντίµετρα ως απάντηση σε αυτή την αρνητική εξέλιξη.

Νέα ήθη και έθιµα και στην πλατεία µε τηλεδιασκέψεις µε εκπροσώπους αγροτών. Ζητούµενο βέβαια η συµµετοχή των εκπροσώπων να περιλαµβάνει γνήσιους εκπροσώπους του πρωτογενούς τοµέα. Βέβαια, εδώ πάει, «το δεν ήξερες δεν ρώταγες» για κάτι αλεξιπτωτιστές που µπήκαν στην οθόνη του υπουργού την προηγούµενη φορά.

Απάντηση «τυφλοσούρτη» χαρακτηρίζει ο πρώην γαλάζιος υπουργός της πλατείας από την Πέλλα, τις αιτιάσεις του αρµόδιου τµήµατος κοινοβουλευτικού ελέγχου του ΕΛΓΑ, οι οποίες όπως λέει δεν απαντούν στην τροπολογία που κατέθεσε για τον συµψηφισµό ασφαλιστικών εισφορών µε πιθανές αποζηµιώσεις σε πληγέντες παραγωγούς. Εξάλλου, ακόµη περιµένει την επίσηµη απάντηση του Μαυρουδή.

Μάλιστα, στο πέσιµο… προς την Βάθη, ο βουλευτής Πέλλας επαναφέρει το θέµα της επιστροφής στα ταµεία του ΕΛΓΑ των 50 εκατ. από εισφορές των αγροτών, που «κάθονται» από το 2015 στην Τράπεζα της Ελλάδος, ζητώντας να τα αξιοποιήσει καταβάλλοντας στους πληγέντες παραγωγούς το 100% και όχι το 65% των αποζηµιώσεών τους. «Η δική µας Κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας οφείλει, έστω και τώρα, να διεκδικήσει και να περισώσει ό,τι ακόµη µπορεί να περισωθεί», λέει µε νόηµα.

Αντ’ αυτού ο Οργανισµός Μεγαλοβδόµαδα εν µέσω πανδηµίας αύξησε τα ασφάλιστρα του 2020 σε µια σειρά καλλιέργειες, ενοποιώντας τις ποιοτικές κατηγορίες για τις δενδρώδεις. Στις αυξήσεις και τα τεύτλα… Λες και έχει αποµείνει στην καλλιέργεια κανείς. «Οικογενειακά τραπέζια και συναθροίσεις το Πάσχα θα διασπείρουν τον ιό», λέει και ξαναλέει ο Τσιόδρας, ζητώντας να µην γίνουν πισωγυρίσµατα για λίγες στιγµές κεφιού που θα καταστρέψουν ό,τι έχει χτιστεί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία