BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Ο Καναδάς δίνει φτερά

Για τα γνωστά προβλήµατα µε την αγορά συµπυρήνων ροδάκινων (στέκια, χαµηλές τιµές, έλλειψη εργατών γης, κλπ), ουδείς ασχολείται, αφήνουν άπαντες την αγορά να αυτορυθµιστεί.

image_19_2__1__2_2_2_2__1__3

2377
0
 Αυτή τη φορά πάντως µεγάλο πρόβληµα συνιστά και για τη µεταποίηση το γεγονός ότι κόβονται πράσινοι καρποί, ως εκ τούτου δεν µπορούν να δουλευτούν για καµιά από τις εκδοχές κοµπόστας, που διαχειρίζονται τα εργοστάσια.   
Πάντως, ο υπουργός της πλατείας βάζει µπροστά την επαναλειτουργία και αναβάθµιση της ιστορικής Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς. Για το σκοπό αυτό συγκάλεσε πρόσφατα ευρεία σύσκεψη στις εγκαταστάσεις της σχολής. Τι µέλει γενέσθαι (ποιος νοιάζεται εξάλλου) θα φανεί στην πορεία. Πάντως ο πολυδραστήριος υπουργός στο πλαίσιο της παραµονής του στη γενέτειρα, (Αύγουστος γαρ!) προήδρευσε µέχρι και σε σύσκεψη στις Μοίρες για την ασφάλεια και την αστυνόµευση στην περιοχή, µετά τα τελευταία περιστατικά εγκληµατικότητας.    
O αγροτικός κόσµος όµως εκτιµά πως σε λίγο στα χωριά δεν θα λαλεί ούτε πουλί. Σηµειωτέον, στην Ήπειρο δεν θα λειτουργήσουν φέτος άλλα 29 σχολειά κι αυτό κάτι δείχνει για την κατάσταση στην ύπαιθρο. Μέχρι και η Κοµισιόν το κατάλαβε και έβγαλε µελέτη για τη σηµασία των κονδυλίων της ΚΑΠ που στηρίζουν τις ορεινές και µειονεκτικές περιοχές της ΕΕ.  
  Κατά τα λοιπά, προφητικός φαίνεται ότι θα αποδειχθεί ο τίτλος σε θέµα της Agrenda «Πόλεµος στα ΚΥ∆, ΟΣ∆Ε Χριστούγεννα, πληρωµές Πάσχα». Ως εκ τούτου και η παράταση µέχρι τις 11 Σεπτεµβρίου για τις δηλώσεις ΟΣ∆Ε µαζί µε 2 νέες εγκυκλίους …φάντασµα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτό που όλοι ξέρουν είναι πως η υποβολή των δηλώσεων φέτος προχωράει µε ρυθµό χελώνας, κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει, είναι άγνωστο το πως και πότε θα πληρωθούν αυτή τη φορά οι αγρότες και ο ΟΠΕΚΕΠΕ σφυρίζει αδιάφορα.
Τι να λέµε όµως, εδώ και δεκαετίες, ο αγροτικός τοµέας στη χώρα µας ακολουθεί επίµονα έναν φαύλο κύκλο δηµιουργίας οφειλών και ρύθµισης οφειλών, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται πραγµατικά για την αναζήτηση ενός ενάρετου τρόπου στο δρόµο προς την ανταγωνιστικότητα. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που ενδιαφέρονται κι έχουν σχέδιο για υφαρπαγή της αγροτικής γης, µπιτ παρά, µε τις ευλογίες των θεσµών. Μείνετε συντονισµένοι

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία