BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Καθοδήγηση βήμα-βήμα προσφέρει τώρα το σύστημα Cemos στα νέα Arion και Axion της Claas

Το σύστημα υποστήριξης του χειριστή CEMOS-αρχικά ενσωματωμένο στις θεριζοαλωνιστικές της εταιρείας-βελτιστοποιεί τις ρυθμίσεις του μηχανήματος για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων τόσο στην απόδοση του τρακτέρ όσο και του παρελκόμενου.

thumb2-4k-claas-axion-870-hdr-harvesting-hay-2019-tractors

Βασίλης Σοφός

28
0

Ο όρος CEMOS είναι συνυφασμένος με το ηλεκτρονικό σύστημα βελτιστοποίησης των ρυθμίσεων στις θεριζοαλωνιστικές από το 2011. Με το ίδιο σύστημα εφοδιάζει τώρα η Claas και τα τρακτέρ των Σειρών Arion και Axion, βοηθώντας τον χειριστή να πετύχει τα μέγιστα αποτελέσματα απόδοσης και παραγωγικότητας όταν εργάζεται με το παρελκόμενο συνδεδεμένο.

Το CEMOS «τρέχει» στο τερματικό CEBIS των τρακτέρ. Στην αρχή μιας εργασίας, το σύστημα καθοδηγεί τον οδηγό να δει όλες τις γενικές συνθήκες λειτουργίας, από την υγρασία του εδάφους, τον τύπο του εδάφους και το βάθος εργασίας μέχρι τον τύπο των ελαστικών.

Με βάση αυτές τις βασικές πληροφορίες, το σύστημα αρχικά συνιστά την τοποθέτηση οποιουδήποτε πρόσθετου βάρους που μπορεί να απαιτείται για τους εμπρός ή τους πίσω τροχούς. Στη συνέχεια ο οδηγός εισάγει τις πραγματικές τιμές που εφαρμόζονται στο σύστημα. Αυτό εξασφαλίζει ότι οποιαδήποτε απόκλιση από τις συστάσεις του CEMOS (για παράδειγμα εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο συγκεκριμένο εμπρόσθιο βαριδάκι για τα ελαστικά) λαμβάνεται υπόψη και έτσι οι συμβουλές προσαρμόζονται σε αυτά που μέχρι εκείνη τη στιγμή έχει «τηρήσει» ο χειριστής.

Συμφωνα με την εταιρεία, ο οδηγός μπορεί να κάνει χρήση του συστήματος βελτιστοποίησης ανά πάσα στιγμή κατά τη λειτουργία του τρακτέρ. Κατά την εργασία το σύστημα βοηθά ενεργά, προτείνοντας περαιτέρω προτάσεις για τη βελτίωση της απόδοσης του συνδυασμού τρακτέρ-παρελκόμενου, δίνοντας στον οδηγό συμβουλές για μέγιστη απόδοση και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Μόλις ο οδηγός κάνει τις επιλογές του, το CEMOS καθορίζει την τρέχουσα κατάσταση και στη συνέχεια καθοδηγεί τον οδηγό μέσω απλών ερωτήσεων.

Επιπλέον, Μετά από κάθε αλλαγή των ρυθμίσεων, ο οδηγός μπορεί να ελέγξει τα αποτελέσματα στην οθόνη και να αποφασίσει εάν θα εφαρμόσει τη νέα ρύθμιση ή θα επιστρέψει στην προηγούμενη ρύθμιση.

Εύκολη προσαρμογή των βασικών ρυθμίσεων του αρότρου

Μια πρόσθετη λειτουργία του CEMOS είναι η βοήθεια που δίνει στις βασικές ρυθμίσεις του παρελκόμενου. Και σε αυτή την περίπτωση το CEMOS καθοδηγεί τον οδηγό βήμα-βήμα, κάνοντας σαφείς συστάσεις. Κατά το όργωμα, για παράδειγμα, οι συμβουλές είναι σχετικές με τη ρύθμιση του βάθους εργασίας, της μπροστινής αυλακιάς, του σημείου έλξης και της γραμμής πλεύσης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία