BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μορατόριουμ για τις προθεσμίες παράδοσης των κινητήρων Stage V λόγω πανδημίας

Με τα πράγματα ως έχουν, οι κατασκευαστές έχουν «περιθώριο» μέχρι τις 30 Ιουνίου για να ετοιμάσουν τους κινητήρες Stage V, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί με τη σημερινή κατάσταση.

perkins-tier-4-panorama

Βασίλης Σοφός

6
0

Έκκληση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αλλαγή των deadlines που σχετίζονται με τη διάθεση των κινητήρων Stage V για τρακτέρ 75 έως 174 ίππων κάνουν μεγάλοι οργανισμοί συμπεριλαμβανομένης και της ένωσης CEMA που αντιπροσωπεύει την ευρωπαϊκή βιομηχανία γεωργικών μηχανημάτων. Ο λόγος είναι φυσικά η πανδημία που πλήττει πολλές από τις ευρωπαϊκές χώρες κλείνοντας κομβικές για την οικονομία μονάδες παραγωγής.

Σε μια κοινή επιστολή που έστειλαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ενώσεις ζήτησαν αναστολή των προθεσμιών που σχετίζονται με τις παραδόσεις αυτών των κινητήρων. Το τρέχον έτος είναι σημαντικό για τους κινητήρες Stage V στους ΤΟΥ φάσματος ισχύος κάτω των 56kW/75 ίππων και πάνω από 130kW/174 ίππους. Αυτό που γνωρίζουν οι οι κατασκευαστές μέχρι σήμερα είναι ότι έχουν περιθώριο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 να φτιάξουν τους κινητήρες Stage V και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 για να τους πουλήσουν στην ΕΕ. Ίδιες προθεσμίες ισχύουν το 2021 για μηχανές που κυμαίνονται από 56kW/ 75 ίππους έως 130kW/174 ίππους.

Οι ενώσεις επισημαίνουν ότι η έξαρση του Covid-19 έχει προκαλέσει μαζικές διακοπές στην παράδοση εξαρτημάτων. Αυτό συνέβη στην Κίνα για αρκετές εβδομάδες και τώρα ξεκινάει για άλλο τόσο στην Ιταλία και σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καθώς η πανδημία εξελίσσεται, προγραμματίζονται και αναμένονται στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ περαιτέρω διακοπές από κυβερνητικές εντολές. Γενικά οι κατασκευάστριες, χωρίς βασικά εξαρτήματα όπως ελαστικά, άξονες, υδραυλικά συστήματα, φωτισμό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, εμποδίζονται από το να ολοκληρώσουν την κατασκευή τρακτέρ και αυτοκινούμενων μηχανημάτων μέχρι τις προβλεπόμενες προθεσμίες.

Κατά συνέπεια, είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθούν οι ήδη παραδοθέντες κινητήρες Stage V οι οποίοι τώρα θα πρέπει να διαλυθούν. «Αυτό θα οδηγήσει σε αναπόφευκτες οικονομικές ζημίες και σε περιττές απώλειες πρώτων υλών και πόρων», όπως επισημαίνουν οι ενώσεις μέσω της επιστολής τους.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη», λέει ο γενικός γραμματέας της CEMA, Jerome Bandry. «Πρέπει να χορηγηθεί ένα προσωρινό μορατόριουμ, με αναβολή των προθεσμιών μέχρι την επανεξέταση της κατάστασης. Το μέτρο θα αποτρέψει περαιτέρω οικονομικές ζημίες που προκλήθηκαν από την πανδημία Covid-19 στις βιομηχανίες μας και στις θέσεις εργασίας που εξαρτώνται από αυτές».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία