BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ο καινοτόμος ρότορας Flowtast της Pöttinger στη χορτοξηραντική Top 842C

Στην περσινή έκθεση Agritechnica η Pöttinger μάς είχε παρουσιάσει τον ρότορα Flowtast, ο οποίος δεν έχει ροδάκια από κάτω αλλά ένα ανθεκτικό πλαστικό-ράβδο ολίσθησης που δεν πληγώνει το έδαφος ενώ διαχειρίζεται πολύ καλύτερα τα φορτία που αναπτύσσονται σε μαλακό έδαφος. Η καινοτομία αυτή έρχεται να συνοδεύει την χορτοξηραντική Top 842C των 8,4 μέτρων.

_Flowtast_2

Βασίλης Σοφός

15
0

Πρεμιέρα στην χορτοξηραντική Top 842C των 8,4 μέτρων κάνει το νέο σύστημα Flowtast της Pöttinger, καινοτομία που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά πέρυσι στην έκθεση Agritechnica. Πρόκειται για μία πλαστική ανθεκτική ράβδο ολίσθησης που αντικαθιστά τα ροδάκια που βρίσκονται παραδοσιακά κάτω από τον ρότορα και στόχο έχει να συμβάλλει στην παράδοση όσο το δυνατόν καθαρότερυ ενσιρώματος.

Η ιδέα για την κατασκευή του Flowtast γεννήθηκε από το πρόβλημα που δημιουργούν οι τροχοί του ρότορα, οι οποίοι σε μαλακό έδαφος βυθίζονταν και έξυναν το έδαφος, μολύνοντάς το. Η εταιρεία αναφέρει μάλιστα ότι το Flowtast ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες στη φετινή σεζόν, ολισθαίνοντας αβίαστα πάνω σε βρεγμένα και μαλακά εδάφη χωρίς να αφήνει σημάδια. Κάθε ράβδος ολίσθησης περιλαμβάνει πέντε ξεχωριστά αντικαταστάσιμες πλάκες πάχους 15 χιλιοστών.



Εγκατεστημένη κοντά στα δόντια, η ράβδος ολίσθησης «παρακολουθεί» το έδαφος σε όλο το μήκος εργασίας της χορτοξηραντικής για να παρέχει ομοιόμορφα αποτελέσματα. Παράλληλα, ένας υδραυλικός κύλινδρος εξασφαλίζει πίεση περίπου 200 κιλών, κάτι που, σύμφωνα με την εταιτεία, μειώνει τη φθορά και την ασκούμενη τάση στο πλαίσιο του μηχανήματος.

Μετά τη δοκιμή διαφόρων υλικών, η Pöttinger κατέληξε στο ανθεκτικό πλαστικό (PE1000) ως υλικό κατασκευής του Flowtast, το οποίο είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται σε ένα άροτρο, με την εταιρεία να λέει ότι παρέχει πολύ καλή αντοχή στην τριβή.

Σημειωτέον ότι για καλύτερα αποτελέσματα παρακολούθησης του εδάφους, η εταιρεία διαθέτει προαιρετικά και το σύστημα τροχών Multitast, το οποίο λειτουργεί συνδυαστικά, μαζί με το Flowtast.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία