BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Aerosem FDD: Η ολοκαίνουργια σπαρτική με μπροστινή χοάνη της Pöttinger

Εύκολο σετάπ, καλό κέντρο βάρους και μεγάλη ευελιξία υπόσχεται η Pöttinger με τη νέα πνευματική σπαρτική, η οποία διαθέτει πλάτος εργασίας 4 και 5 μέτρα και θα έρχεται ως αναδιπλούμενη έκδοση με μπροστινής τοποθέτησης χοάνη.

poettinger_aerosem_5002fdd_lion_503c_steyr_07_2020_02_hq_5f4__2

Βασίλης Σοφός

97
0

Η Pöttinger λανσάρει τη νέα της πνευματική σπαρτική Aerosem FDD, ένα παρελκόμενο που συνοδεύεται από μπροστινής τοποθέτησης χοάνη πολλών εφαρμογών. Η πρόσφατα αναπτυγμένη από την εταιρεία μπροστινή χοάνη είναι εφοδιασμένη με αεροστεγές κάλυμμα για να διασφαλίσει ότι ο σπόρος μεταφέρεται πίσω στα μαχαίρια με τον απαιτούμενο ρυθμό ροής. Διατίθεται με χωρητικότητα 1.700 λίτρα και ως έκδοση υψηλής χωρητικότητας με 2.300 λίτρα.

Κατά την ανάπτυξη του συστήματος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο χειρισμό και την προσβασιμότητα κατά την πλήρωση και βαθμονόμηση, λέει η κατασκευάστρια, ενώ μια πλατφόρμα χειριστή παρέχει καλύτερη ορατότητα στη χοάνη κατά τη διάρκεια της πλήρωσης. Σύμφωνα με την εταιρεία, κατά την επιλογή της μπροστινής χοάνης ο χρήστης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε μια τυπική μονάδα μονής μέτρησης ή στη μονάδα διπλής μέτρησης που αναπτύχθηκε πρόσφατα.



Το νέο σύστημα μέτρησης ονομάζεται Single Shoot και επιτρέπει την εφαρμογή όχι μόνο για σπόρους αλλά και λίπασμα στην αυλάκιά και σε ένα μόνο πέρασμα, κάτι που σίγουρα προάγει την ευελιξία είναι το αποτέλεσμα. Όπως τονίζει μάλιστα η εταιρεία, οι μελλοντικές απαιτήσεις για την τήρηση νέων κανονισμών σχετικά με τα λιπάσματα, την εφαρμογή των σπόρων και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας μπορούν να ικανοποιηθούν πλήρως με τη νέα σπαρτική Aerosem.

Η μπάρα μαχαιριών στο Aerosem FDD είναι τοποθετημένη στη δισκοσβάρνα με ένα σύστημα κλειδώματος και παίρνει πολύ λίγο χρόνο για την τοποθέτηση, όπως αναφέρει η Pöttinger. Αυτό το σύστημα προσφέρει επίσης ένα προαιρετικό υδραυλικό μηχανισμό ανύψωσης για την μπάρα, αυξάνοντας την απόσταση από το έδαφος. Σημειωτέον πως η αναδιπλούμενη αυτή μπάρα τοποθετεί το κέντρο βάρους πολύ κοντά στο τρακτέρ ενώ η κεφαλή διανομής είναι τοποθετημένη στην μπάρα μαχαιριών και διαθέτει ένα σύστημα που διασφαλίζει ότι διατηρείται πάντα η κατακόρυφη θέση.

Το σύστημα συνδέσμου που χρησιμοποιεί η κατασκευάστρια διασφαλίζει, όπως είπαμε, ότι η κεφαλή διανομής είναι κατακόρυφη για να παρέχει τέλεια πλευρική κατανομή. Παράλληλα, οι διπλοί δίσκοι DUALDISC αντισταθμίζονται στα 30 εκατοστά και παρέχουν τοποθέτηση σπόρων με ακριβεία. Η πίεση των μαχαιριών μπορεί να ρυθμιστεί μηχανικά (η υδραυλική ρύθμιση διατίθεται προαιρετικά) από ένα κεντρικό σημείο και το βάθος τοποθέτησης σπόρων ρυθμίζεται εύκολα από το πλάι του μηχανήματος.

Αναφορικά με την κατανομή του σπόρου, να επισημάνουμε ότι αυτή ελέγχεται χρησιμοποιώντας την κεφαλή διανομής, η οποία μπορεί να εφοδιαστεί με ξεχωριστά ελεγχόμενες εξόδους (IDS) προαιρετικά. Χρησιμοποιώντας την πλήρως εξοπλισμένη έκδοση, ο οδηγός μπορεί εύκολα να προσαρμόσει τα πλάτη της γραμμής τροχιάς και τα πλάτη των ελαστικών απευθείας μέσα από το τερματικό για να δημιουργήσει μια τέλεια τροχιά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία