BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το μοντέλο Classic 4-9 μέτρων βάζει στην γκάμα των σπαρτικών Terrasem η Pöttinger

H Pöttinger επεκτείνει την γκάμα των σπαρτικών της με την προσθήκη των μοντέλων Classic, παρελκόμενα τα οποία είναι διαθέσιμα σε πλάτης εργασίας από 4 έως 9 μέτρα και έχουν σημαντικά χαμηλές απαιτήσεις ισχύος, είτε πρόκειται για τις αμιγείς σπαρτικές είτε για τα μοντέλα Terrasem Fertilizer Classic άμεσης λίπανσης.

terrasem_c6_fertilizer_classic_case_dsc3774_hq_a5b__2

Βασίλης Σοφός

24
0

Ευκολία στην έλξη με χαμηλές απαιτήσεις ισχύος από το τρακτέρ είναι τα βασικά πλεονεκτήματα των νέων σπαρτικών Classic που λανσάρει η Pöttinger και εντάσσει στη σειρά Terrasem. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα παρελκόμενα δεν διαθέτουν εργαλεία οργώματος ενώ είναι ικανά να εργαστούν αποτελεσματικά μετά την καλά προετοισμένη σποροκλίνη. Ο σπόρος μπορεί στη συνέχεια να τοποθετηθεί με το απαιτούμενο τρόπο.

Οι τροχοί συσκευασίας παρέχουν με τη σειρά τους την απαραίτητη σταθεροποίηση μπροστά από το μαχαίρι για να δημιουργηθούν οι τέλειες συνθήκες βλάστησης για το σπόρο. Όπως λέει η Pöttinger, η ενσωμάτωση είναι απαραίτητη επειδή το έδαφος έχει χαλαρώσει πολλές φορές και πρέπει να συνδεθεί με το υγρό υπέδαφος. Αυτό εξασφαλίζει τη δράση που απαιτείται για να φτάσει το νερό στον σπόρο και να παρασχεθεί το επίπεδο υγρασίας που απαιτείται για τη βλάστηση.



Το μαχαίρι Dual Disc διαθέτει δύο δίσκους με ένα μόνο μαχαίρι τοποθετημένο σε παράλληλο σύνδεσμο που τοποθετεί το σπόρο στο έδαφος ακριβώς στο σωστό επίπεδο, εκεί που καλύπτεται από το νερό. Η κατάλληλη πίεση εφαρμόζεται στο μαχαίρι για να εξασφαλιστεί ότι ο σπόρος είναι σε καλό βάθος για τη διαδικασία βλάστησης, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλή βροχόπτωση ή εκτεταμένες φάσεις ξηρού καιρού.

Ακριβής παρακολούθηση εδάφους κατά μήκος και εγκάρσια

Ένα ομοιόμορφο βάθος εργασίας αποτελεί προϋπόθεση για τη βέλτιστη βλάστηση του σπόρου. «Η καθορισμένη πίεση στα τμήματα του πλευρικού πλαισίου καθώς ο πίσω κύλινδρος ακολουθεί το περίγραμμα του εδάφους εξασφαλίζει ακριβή παρακολούθηση του εδάφους σε κάθε θέση σε όλο το πλάτος εργασίας», τονίζει η Pottinger.

Τα Classic διαθέτουν μεγάλη χοάνη σπόρου με όγκο 3.000 λίτρα σε μηχανήματα έως πλάτος εργασίας 6 μέτρα ή 3.950 λίτρα εάν το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με προέκταση χοάνης. Στα μηχανήματα με πλάτος εργασίας μεταξύ 8,0 και 9,0 μέτρων και σε όλες τις σπαρτικές Terrasem Fertilizer Classic, η χοάνη σπόρου έχει όγκο 4.000 λίτρα ή 5.100 λίτρα με επέκταση χοάνης.

Συνδυασμός σπόρων και λιπασμάτων

Εκτός από τις κλασικές διαδικασίες σποράς δημητριακών και μικρού υλικού σπόρου, τα Terrasem Classic είναι επίσης ικανά να εφαρμόζουν λίπασμα μεταξύ των αυλακιών του σπόρου. Χρησιμοποιώντας το δοχείο Fertilizer Pro, το λίπασμα εναποτίθεται κατά τη διαδικασία σποράς για απαιτητικές εφαρμογές. Η γραμμή λιπάσματος εναποτίθεται μεταξύ δύο σειρών σπόρων και το βάθος τοποθέτησης μπορεί να ρυθμιστεί υδραυλικά χωρίς περιορισμούς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία