Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αυστριακή αναγνώριση για το καινοτόμο σύστημα Flowtast της Pöttinger στους χορτοσυλλέκτες

H Agraria Wels, μία από τις κορυφαίες εμπορικές εκθέσεις της Αυστρίας, απένειμε το ασημί μετάλλιο Agrarfuchs 2020 στο σύστημα Flowtast που εδώ και ένα χρόνο έχει λανσάρει η Pöttinger. Φυσικά, το βραβείο απενεμήθηκε διαδικτυακά.

POETTINGER_Schwader_TOP842C_FLOWTAST_2__1_

Βασίλης Σοφός

156
0

Παρά τα διάλειμμα από φυσικές εμπορικές εκθέσεις, οι καινοτομίες των κατασκευαστών δεν έχουν σταματήσει να αναγνωρίζονται, με μόνη διαφορά ότι τα βραβεία δίνονται... διαδικτυακά. H Agraria Wels, μία από τις κορυφαίες εμπορικές εκθέσεις της Αυστρίας, απένειμε το ασημί μετάλλιο Agrarfuchs 2020 στο σύστημα Flowtast, το οποίο ενσωματώνει πλέον σε ορισμένα από τα χορτοσυλλεκτικά μηχανήματά της. Πρόκειται για μία πλαστική ανθεκτική ράβδο ολίσθησης που αντικαθιστά τα ροδάκια που βρίσκονται παραδοσιακά κάτω από τον ρότορα και στόχο έχει να συμβάλλει στην παράδοση όσο το δυνατόν καθαρότερου ενσιρώματος.

Η ιδέα για την κατασκευή του Flowtast γεννήθηκε από το πρόβλημα που δημιουργούν οι τροχοί του ρότορα, οι οποίοι σε μαλακό έδαφος βυθίζονταν και έξυναν το έδαφος, μολύνοντάς το. Η εταιρεία αναφέρει μάλιστα ότι το Flowtast ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες στη φετινή σεζόν, ολισθαίνοντας αβίαστα πάνω σε βρεγμένα και μαλακά εδάφη χωρίς να αφήνει σημάδια. Κάθε ράβδος ολίσθησης περιλαμβάνει πέντε ξεχωριστά αντικαταστάσιμες πλάκες πάχους 15 χιλιοστών.Εγκατεστημένη κοντά στα δόντια, η ράβδος ολίσθησης «παρακολουθεί» το έδαφος σε όλο το μήκος εργασίας της χορτοξηραντικής για να παρέχει ομοιόμορφα αποτελέσματα. Παράλληλα, ένας υδραυλικός κύλινδρος εξασφαλίζει πίεση περίπου 200 κιλών, κάτι που, σύμφωνα με την εταιτεία, μειώνει τη φθορά και την ασκούμενη τάση στο πλαίσιο του μηχανήματος.Μετά τη δοκιμή διαφόρων υλικών, η Pöttinger κατέληξε στο ανθεκτικό πλαστικό (PE1000) ως υλικό κατασκευής του Flowtast, το οποίο είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται σε ένα άροτρο, με την εταιρεία να λέει ότι παρέχει πολύ καλή αντοχή στην τριβή. Σημειωτέον ότι για καλύτερα αποτελέσματα παρακολούθησης του εδάφους, η εταιρεία διαθέτει προαιρετικά και το σύστημα τροχών Multitast, το οποίο λειτουργεί συνδυαστικά, μαζί με το Flowtast.

Λίγα λόγια για το βραβείο

Η Agraria, η έκθεση γεωργικής τεχνολογίας απονέμει τα «Agrarfuchs» σε συνεργασία με την Αυστριακή Εφημερίδα του Αγρότη, το Ανώτερο Αυστριακό Επιμελητήριο Γεωργίας και την επαρχία της Άνω Αυστρίας. Το βραβείο εστιάζει στο πρακτικό όφελος που προκύπτει για τον αγρότη από διάφορες πατέντες, με το Flowtast να βραβεύεται για αυτό το λόγο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία