BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σύγχρονο σβολοκόπτη για ρηχό φινίρισμα βάζει στην γκάμα της η Kuhn

Το EL Biomulch τοποθετείται στη σειρά EL Cultitiller της Kuhn και στοχεύει σε εκμεταλλεύσεις οι ιδιοκτήτες των οποίων επιδιώκουν να βελτιώσουν τα επίπεδα οργανικής ύλης του εδάφους μέσω της αυξημένης χρήσης καλλιεργειών κάλυψης και οργανικών λιπασμάτων.

2012-kuhn-el_162_biomulch_a

Βασίλης Σοφός

53
0

Η Kuhn λανσάρει στην αγορά μια φρέζα για τα ρηχά εδάφη, ειδικά σχεδιασμένη για τη μηχανική κατανομή και ενσωμάτωση στο έδαφος υπολειμμάτων και άλλων οργανικών υλικών κοπριάς. Το EL Biomulch ανήκει στην καθιερωμένη σειράς EL Cultitiller της Kuhn και στοχεύει σε ιδιοκτήτες που επιδιώκουν να βελτιώσουν τα επίπεδα οργανικής ύλης του εδάφους μέσω της αυξημένης χρήσης καλλιεργειών κάλυψης και οργανικών λιπασμάτων. Έχει τη δυνατότητα να μειώσει την ανάγκη για αποξηραντικά φυτικά χημικά και να διαδραματίσει ρόλο στην καλλιέργεια του βοσκότοπου για ανανέωση ή μετά τις καλλιέργειες.

Σύμφωνα με την Kuhn, το EL Biomulch είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε πλάτος 3 μέτρων, σχεδιασμένο να λειτουργεί με ταχύτητα έως 10 χλμ./ώρα και είναι κατάλληλο για τρακτέρ έως 160 ίππων. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε συνδυασμό με έναν μπροστινό τεμαχιστή όταν μάλιστα η εργασία γίνεται σε ψηλές και πυκνές καλλιέργειες.



Ο ρότορας στο σβολοκόπτη είναι εφοδιασμένος με 72 γωνιακές λεπίδες που διασφαλίζουν ότι το μηχάνημα καλύπτει μια πλήρη λειτουργία σε όλο το πλάτος εργασίας. Αυτές οι λεπίδες έχουν γωνία 95 μοιρών για να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα της καταστροφής των ριζών και των υπολειμμάτων των φυτών, αποτρέποντας τον σχηματισμό κρούστας.

Λειτουργώντας εντός 3 έως 5 εκατοστών στο εδάφους, με το βάθος εργασίας να ελέγχεται από τέσσερις ρυθμιζόμενους τροχούς στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος, το μηχάνημα μπορεί να ρυθμιστεί και από τις δύο πλευρές του και να τοποθετηθούν μετρητές βάθους για να διασφαλιστεί ότι είναι πάντα ρυθμισμένο.

Η υδραυλικά ρυθμιζόμενη κουκούλα του EL Biomulch επιτρέπει τον στενό έλεγχο του φινιρίσματος και μπορεί να λειτουργήσει από την καμπίνα του τρακτέρ ενώ το παρελκόμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την κουκούλα πλήρως κλειστή για αυξημένη ασφάλεια όταν κανείς εργάζεται κοντά σε δημόσιους χώρους.

Σχεδιασμένο σύμφωνα με τις ίδιες μηχανικές προδιαγραφές με τα EL Cultitillers της Kuhn, να σημειωθεί ότι το EL Biomulch διαθέτει βαρέως τύπου Duplex κιβώτιο και ρυθμιζόμενες ταχύτητες ρότορα που επιτρέπουν την προσαρμογή σε διαφορετικές εφαρμογές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία