BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Robocut 2: Η McConnel επιστρέφει με ένα μικρότερο χορτοκοπτικό RC40

Η McConnel γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του 28 ίππων ίππων μικρότερου χορτοκοπτικού της και του βαρέος τύπου μοντέλου RC των 75 ίππων με το νέο RC 40.

robocut2-rc75-3

Βασίλης Σοφός

341
1

Από χαμηλό κέντρο βάρους, ευελιξία και ανθεκτικότητα στα δύσκολα εδάφη χαρακτηρίζεται απ΄ την εταιρεία το νέο «μεσαίο» χορτοκοπτικό της. Σχεδιασμένο ειδικά για την αντιμετώπιση δύσκολων εδαφών, το Robocut 2 RC40 διαθέτει έξυπνο σχεδιασμό ανθεκτικές ελαστικές ερπύστριες που το καθιστούν ένα ευέλικτο μηχάνημα κοπής, ικανό να κάνει σωστή δουλειά σε εδάφη μεκλίσεις έως 55 μοίρες. Η ισχύς του τηλεκατευθυνόμενου μοντέλου προέρχεται από έναν τρικύλινδρο κινητήρα της Yanmar, 40 ίππων, που χρησιμοποιεί ένα σύστημα φίλτρου σωματιδίων πετρελαίου (DPF), ευθυγραμμιζόμενος έτσι με τους τελευταίους κανονισμούς εκπομπών Stage V, χωρίς την ανάγκη για πρόσθετο υγρό καυσίμου AdBlue.



Ο υδροστατικός κινητήρας διαθέτει εύρος δύο ταχυτήτων, με ταχύτητες έως 4 χλμ./ώρα στην περιοχή 1 και έως 7 χλμ./ώρα στο δεύτερο εύρος του. Η ποικιλία στις επιλογές ερπυστριών που προσφέρει η McConnel επιτρέπει στο Robocut2 RC40 να λειτουργεί σε πλαγιές έως 55 μοίρες προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Παράλληλα, οι δίδυμες ράγες προστασίας από ανατροπή και οι πλήρως κλειστές, μεταλλικές πλάκες αμαξώματος όχι μόνο αποτρέπουν την είσοδο σκόνης και υπολειμμάτων αλλά παρέχουν εξαιρετική προστασία και ανθεκτικότητα όταν το μηχάνημα εργάζεται σε σκληροτράχηλες συνθήκες.



Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η μονάδα τηλεχειρισμού Hetronic που παρέχει διαισθητικό και εύκολο στη χρήση έλεγχο του RC40 με εμβέλεια στα 150 μέτρα. Δύο μεγάλα joystick είναι εκεί για τον έλεγχο της κίνησης, του τιμονιού και του ελέγχου προσάρτησης, ενώ οι άλλες βασικές λειτουργίες όπως οι σχέσεις, η ταχύτητα του ρότορα, η ευαισθησία της ταχύτητας, ο αυτοκαθαρισμός του ψυγείου και η έκτακτη παύση λειτουργίας είναι προσβάσιμες από τα υπόλοιπα κουμπιά.



Στο σασί του το RC40 μπορεί να φιλοξενήσει μια ολοκληρωμένη γκάμα εξαρτημάτων κοπής, διαχείρισης υλικών και επεξεργασίας εδάφους και να μετατραπεί σε μια ευέλικτη πλατφόρμα εργασίας που αυξάνει την ασφάλεια, την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

16-06-2022 20:04ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Θα ήθελα ένα τέτοιο μηχάνημα που σας βρίσκουμε κάποιο τηλέφωνο

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία