BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Συμπόρευση John Deere με τη νεοφυή Solorrow για την εφαρμογή λίπανσης ακριβείας

Η John Deere ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Solorrow, μια γερμανική start-up επιχείρηση που με την εφαρμογή της προσφέρει εδώ και 5 χρόνια χάρτες ακριβούς λίπανσης χωρισμένους σε ειδικές ζώνες.

jd-web

Βασίλης Σοφός

17
0

Στην πλατφόρμα ευφυούς διαχείρισης Operations Center ενσωματώνει η John Deere την εφαρμογή της Solorrow, η οποία θα δώσει τη ευκαιρία στους χρήστες να χρησιμοποιούν εύκολα και γρήγορα τους χάρτες που δημιουργούνται για αξιοποίηση από τα μηχανήματά τους.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα εφαρμογή που αναπτύχθηκε από τη Solorrow θα επιτρέψει στους αγρότες να «δημιουργήσουν χάρτες εφαρμογών μεταβλητού ρυθμού για λίπανση και άλλες λειτουργίες πεδίου και να τους μοιραστούν με το John Deere Operations Center», λέει η John Deere.



Από εκεί, οι χάρτες μπορούν να σταλούν ασύρματα σε μηχανήματα του χωραφιού για να επιτρέψουν τις ακριβέστερες εφαρμογές, έτσι ώστε τα λιπάσματα και τα χημικά προστασίας των καλλιεργειών να μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο αποτελεσματικά και το περιβάλλον να προστατεύεται με βιώσιμο τρόπο.

«Οι εξελίξεις λογισμικού και εφαρμογών γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές στην γεωργία ακριβείας. Η Solorrow προσφέρει μια προσιτή και πολύ εύκολη λύση, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αναγνωρίζουν γρήγορα τα πεδία και τα όριά τους σε μια προβολή χάρτη στο tablet ή το smartphone τους», αναφέρει η κατασκευάστρια.

Δραστηριοποιύμενη εδώ και 5 χρόνια στη διαχείριση δεδομένων βιομάζας, η Solorrow δύνανται να ορίζει επιλεγμένες περιοχές που μπορούν στη συνέχεια να χωριστούν σε διαφορετικές ζώνες εδάφους που λειτουργούν ως βάση για χάρτες εφαρμογής λιπάσματος και ψεκασμού. Αυτοί οι χάρτες μπορούν να σταλούν από την εφαρμογή της στο John Deere Operations Center και στη συνέχεια να αποσταλούν ασύρματα στο κατάλληλο όχημα, λέει η εταιρεία.

Έτσι, η οθόνη στην καμπίνα των μηχανημάτων της John Deere λαμβάνει τα δεδομένα και, στη συνέχεια, δίνει στο ISOBUS το ρυθμό εφαρμογής για συγκεκριμένη τοποθεσία με βάση την τρέχουσα θέση στο πεδίο. Με αυτήν τη νέα εφαρμογή, Solorrow και John Deere συνδυάζουν μάλιστα τις δραστηριότητες μάρκετινγκ και πωλήσεων, κάτι που σημαίνει ότι οι αντιπροσώποι της John Deere μπορούν να προσφέρουν στους αγρότες και τους εργολάβους ένα ευρύτερο φάσμα λύσεων γεωργίας ακριβείας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία