BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Gigant G400-13: Ο εξ αποστάσεως ελεγχόμενος διανομέας της Schouten στην αγορά το 2022

Το μηχάμημα διανομής είναι η πρώτη κινητή μονάδα της Schouten που μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως μέσω τηλεχειριστηρίου.

Schouten-Gigant-G400-13-03

Βασίλης Σοφός

32
0

Η ολλανδική εταιρεία Schouten Machines BV ανέπτυξε της τηλεχειριζόμενη μονάδα διανομής Gigant G400-13, ένα μηχάνημα που αναπτύχθηκε για την διανομή κοπριάς. Είναι η πρώτη κινητή μονάδα διανομής της Schouten που μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως, μέσω τηλεχειριστηρίου.

Το πλεονέκτημα του μηχανήματος, που βρίσκεται ακόμη στη φάση δοκιμής, είναι ότι μπορεί να προωθεί το προϊόν προς το τρακτέρ ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται ο η πλευρά διανομής, αφού το μηχάμημα είναι ευέλικτο και μπορεί να μεταφερθεί εύκολα από τη μία τοποθεσία στην άλλη.



Μια αντλία της Vogelsang με χωρητικότητα 13 m3 είναι τοποθετημένη στο Gigant G400-1 και μπορεί να διαμορφωθεί για 8 κυβικά κοπριάς και 5 κυβικά σε καθαρού νερού, προαιρετικά. Η αντλία της κοπριάς βρίσκεται κάτω από το δάπεδο της δεξαμενής, οπότε τροφοδοτείται πάντα. Είναι αυτορυθμιζόμενη και έτσι υπάρχει πάντα αρκετή κοπριά στο δοχείο αποθήκευσης.

Παράλληλα, ένας βιδωτός συμπιεστής ικανότητας 25 κυβικών/λεπτό μπορεί να καθαρίσει τους εύκαμπτους σωλήνες στο τρακτέρ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, λέει η εταιρεία. Η κοπριά αντλείται και προωθείται από μια φυγοκεντρική αντλία Cornell 4NHTB ή Doda AFI35 με ρυθμό 450 κυβικών/ώρα.



Η μονάδα τροφοδοτείται από κινητήρα Stage V Scania 400 ίππων και 13 λίτρων, ο οποίος αποδίδει τη μέγιστη ισχύ του στις 1.200 σ.α.λ ενώ οι τέσσερις τροχοί κινούνται με υδραυλικούς κινητήρες, επιτρέποντας την κίνηση σε εδάφη με κλίσεις έως 20%. Το μηχάνημα θα διατεθεί στην αγορά το 2022, σύμφωνα με τον Ολλανδικό κατασκευαστή, ο οποίος δεν έχει ακόμη ανακοινώσεις τις τιμές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία