BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Επικοινωνία με ISObus και σύστημα μεταβλητού ρυθμού για τον διανομέα SW5 E της DCM

Η ιταλική κατασκευάστρια ενισχύει σε επίπεδο τεχνολογιών τον λιπασματοδιανομέα SW5 E, ο οποίος συνδέεται με ISObus, διαθέτει κυψέλες ζύγισης και σύστημα μεταβλητού ρυθμού εφαρμογής.

DCM_Spandiconcime-SW5E-04__1_

Βασίλης Σοφός

204
0

Έχοντας ως φυσικό του χώρο τους οπωρώνες και τους αμπελώνες, ο νέος λιπασματοδιανομέας SW5 E της ιταλικής DCM αναβαθμίζεται και αποκτά τα σύγχρονα συστήματα που όλο και περισσότερες εταιρείες ενσωματώνουν στα μηχανήματά τους.

Ικανό και για τα μεγάλα πεδία

Το κύριο χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι ότι είναι σε θέση να διαχειριστεί -με μία οθόνη στην καμπίνα- το μεταβλητό ρυθμό που βρίσκεται στη σειρά, στο δρόμο (για παράδειγμα σπορά πράσινης κοπριάς ή τριφυλλιού) και στο ανοιχτό πεδίο.



Το πλάτος της χοάνης είναι 1,10 μέτρα και η βασική χωρητικότητα ανέρχεται σε 600 λίτρα, αλλά με τις κατάλληλες επεκτάσεις μπορεί να φτάσει τα 1.000 λίτρα. Λίπανση ακριβείας Τα 4 κελιά ζύγισης -χάρη στο αυτόματο φιλτράρισμα- υπολογίζουν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του λιπάσματος με μέγιστη ακρίβεια και αξιοπιστία ακόμη και κατά την κίνηση, λέει ο Ιταλός κατασκευαστής.



Εισάγοντας τους χάρτες συνταγών (απευθείας στην οθόνη ISObus), ο χρήστης μπορεί να διαφοροποιήσει τη δόση του λιπάσματος ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες των φυτών. Έπειτα, ο συντελεστής ροής υπολογίζεται αυτόματα μέσω σταθερών μετρήσεων των κυψελών φορτίου. Επιπλέον, χάρη στο σύστημα μέτρησης κλίσης -είναι στον βασικό εξοπλισμό- είναι δυνατή η ασφαλής εργασία ακόμα και σε λοφώδεις περιοχές.

Βιωσιμότητα και εξοικονόμηση

Η εταιρεία αναγνωρίστηκε με βραβεία καινοτομίας από την EIMA 2020/2021 τόσο για την εξοικονόμηση λιπασμάτων που προσφέρουν οι τεχνολογίες των λιπασματοδιανομέων της όσο και για την σωστή λειτουργία διανομής. Η τελευταία γίνεται με τη σωστή ποσότητα στο σωστό μέρος, με το μηχάνημα να «σέβεται» την υγεία των φυτών αλλά και την κόπωση του χειριστή, αφού τα σφάλματα μειώνονται λόγω της αυτοματοποίησης.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • DCM
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία