BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Χρυσή διάκριση για το αυτόνομο και ηλεκτρικό ρομπότ Oz της Naïo

Ο οργανισμός German Innovation Awards 2021 απένειμε στο μικρό γεωργικό ρομπότ της Naïo Technologies, Oz, το Χρυσό Βραβείο, τόσο για τις τεχνολογκές καινοτομίες που αυτό φέρει όσο και για τα πολλαπλά οφέλη που χαρίζει στον χρήστη του.

the-burdens-group-naio-technologies-oz-weeding-robot__1_

Βασίλης Σοφός

102
0

Το 100% ηλεκτρικό ρομπότ της Naïo Technologies, Oz, κερδίζει μια γερμανική διάκριση αυτή τη φορά. Ο διαγωνισμός των Γερμανικών Βραβείων Καινοτομίας αναγνωρίζει προϊόντα και λύσεις σε διάφορους τομείς, οι οποίοι διαφέρουν από τις προηγούμενες λύσεις κυρίως με το να επικεντρώνονται στο χρήστη και να προσφέρουν προστιθέμενη αξία.



Ένα από αυτά, απ΄ό,τι φαίνεται, είναι και το μικρό πολυχρηστικό ρομπό της Naïo Technologies, το οποίο αυτόνομα και με απόλυτη ακρίβεια διαχειρίζεται μικρές καλλιέργειες και θερμοκήπια. Το Oz βοηθά τους αγρότες σε καθημερινές δραστηριότητες όπως η ζιζανιοκτονία,η μεταφορά, σπορά και η σκαπάνη, λέει η κατασκευάστρια.

Αυτά τα οφέλη έχουν πείσει πάνω από 150 παραγωγούς μέχρι στιγμής, πολλούς που ασχολούνται με την κηπουρική και άλλους που διαχειρίζονται ειδικές καλλιέργειες. Χάρη στο νέο σύστημα καθοδήγησηςπου βασίζεται σε RTK GPS, οι αγρότες μπορούν να πραγματοποιήσουν πολύ ακριβείς λειτουργίες, όπως μηχανική ζιζανιοκτονία μεταξύ 2 έως 5 εκατοστών από τη σειρά των καλλιεργειών, αποφεύγοντας τη χρήση ζιζανιοκτόνων και αποφεύγοντας την περίπτωση συμπύκνωσης του εδάφους.



Σύμφωνα με τη Naïo, αυτή η νέα έκδοση RTK επιτρέπει στους χρήστες να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εργασιών: άροση, σκαπάνη, παραγωγή αυλακιών, σπορά, φύτευση, ζιζανιοκτονία, εκφόρτωση ή μεταφορά. Τα μικρά ρομπότ της Naïo Technologies αξιοποιύνται ήδη σε πολλές χώρες και η θέση της εταιρείας στη γερμανική αγορά αυξάνεται ακόμη πιο γρήγορα, λέει η γαλλική εταιρεία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία