BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Επιλεκτική ζιζανιοκτονία με προσαρμοσμένη μονάδα στα Robocut φέρνει η McConnel

Η εταιρεία δοκιμαζει εδώ και 18 μήνες το πρώτο σύστημα επιλεκτικού ψεκασμού που προσαρμόζεται στα μηχανήματα Robocut για ζιζανιοκτονία με ξεχωριστά ελεγχόμενα ακρυφύσια ψεκασμού.

58__robocut_img_9626

Βασίλης Σοφός

50
0

Επάνω σε πρότζεκτ που στόχο έχει να βοηθήσει τους μηχανικούς να αναπτύξουν μια αυτόνομη μονάδα ικανή να εντοπίζει και να ψεκάζει τα ζιζάνια χωρίς ανθρώπινη επέμβαση εργάζεται η McConnel εδώ και 18 μήνες στα πεδία. Η μονάδα ισχύος του συστήματος είναι ένα Robocut RC56 (56 ίππων) εξοπλισμένο με σύστημα καθοδήγησης GPS της Trimble. Το ψεκαστικό χρησιμοποιεί μια κάμερα για τη λήψη εικόνων των φύλλων, ενώ ένα ραντάρ ταχύτητας εδάφους παρακολουθεί την ταχύτητα προς τα εμπρός.

Στον υπόλοιπο εξοπλισμό περιλαμβάνεται μια δεξαμενή ψεκασμού 80 λίτρων με ηλεκτρική αντλία, βραχίονα ψεκασμού 1,5 μέτρου και οι εννέα βαλβίδες ψεκασμού Teejet PWM που μειώνουν την ποσότητα χημικών ουσιών που έχουν υποστεί ζημιά πριν και μετά τη στόχευση.



Παράλληλα, ένας μικροϋπολογιστής παρέχει την απαιτούμενη επεξεργαστική ισχύ για να λειτουργήσει το όλο σύστημα. Μπορεί βέβαια να υπάρχουν ακόμη μερικά πράγματα για να τελειοποιηθει το σύστημα αλλά η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι 100% αποτελεσματικό σε κοντό γρασίδι.

Ωστόσο, οι δοκιμές συνεχίζονται για να αναπτυχθεί το σύστημα και να μπορεί να ανταποκρίνεται σε πιο δύσκολες συνθήκες, όπως το μεγαλύτερο γρασίδι. Όταν ολοκληρωθεί η εργασία ανάπτυξης, το ψεκαστικό ακριβείας θα είναι διαθέσιμο ως επιλογή και εναλλάξιμο με οποιοδήποτε μοντέλο Robocut.

Να αναφέρουμε ότι το μηχάνημα μπορεί, τέλος, να εντοπίσει και να ψεκάσει πικραλίδες και γαϊδουράγκαθο, με την εταιρεία να εργάζεται και σε άλλα «έξυπνα γεωργικά εργαλεία» για το άμεσο μέλλον.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία