BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Την τριπλέτα χορτοκοπτικών Autocut παρουσιάζει η Tanco

Η Tanco προσφέρει στην γκάμα της τα ανανεωμένα χορτοκοπτικά, τόσο για το μπροστινό μέρος του τρακτέρ όσο και για το πίσω, συνδυαστικά.

AUTOCUT-Turning-Circle-Web-1-660x415__1_

Βασίλης Σοφός

22
0

Η πλήρης μονάδα Autocut της Tanco περιλαμβάνει τρία ξεχωριστά χορτοκοπτικά, το ένα προσαρτημένο στο μπροστινό μέρος και τα άλλα δύο στο πίσω μέρος. Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτών των νέων μονάδων και της τυπικής διαμόρφωσης τύπου πεταλούδας είναι ότι τα πίσω χορτοκοπτικά είναι τοποθετημένα σε ένα πλαίσιο, αντί να είναι απευθείας συνδεδεμένα στο τρακτέρ. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αρχιτεκτονική αυτή προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα.

Αρχικά, η διαμόρφωση αυτή φέρνει σημαντική μείωση του βάρους που μεταφέρεται στο πίσω μέρος του τρακτέρ.Στη μεγαλύτερη μονάδα, η Tanco λέει ότι το βάρος είναι χωρισμένο έτσι ώστε 1.200 κιλά να μεταφέρονται στους τροχούς του ρυμουλκούμενου και 1.600 κιλά στο τρακτέρ. Μία από τις κρυφές καινοτομίες των νέων χορτοκοπτικών της Tanco αφορά στο σύστημα σύνδεσης των πίσω μηχανημάτων, το οποίο προσφέρει μέγιστη ορατότητα στον χειριστή του τρακτέρ και συνολικά χαμηλό κέντρο βάρους.



Είναι επίσης δυνατό τα χορτοκοπτικά να αναδιπλώνονται κατά μήκος για μεταφορά, δίνοντας συνολικό ύψος μεταφοράς δύο μέτρων. Όλο αυτό όχι μόνο μειώνει το κέντρο βάρους, αλλά βελτιώνει και την ορατότητα προς τα πίσω. Οι τροχοί του ρυμουλκούμενου είναι επίσης κατευθυνόμενοι, επιτρέποντας τις στροφές με μικρότερη ακτίνα στο πεδίο, ενώ η γωνία διεύθυνσης μειώνεται αυτόματα για οδικές εργασίες.

Παράλληλα, η κατανομή του βάρους μεταξύ των τροχών του τρακτέρ και του χορτοκοπτικού εξαλείφει μεγάλη πίεση τόσο στο τρακτέρ όσο και στο παρελκόμενο. Η εταιρεία λέει μάλιστα ότι η βελτιωμένη πλευστότητα των μηχανημάτων οδηγεί και σε μειωμένες απαίτησεις ιπποδύναμης και κατανάλωσης καυσίμου.



Το αποτέλεσμα είναι ότι ένα πλάτος κοπής 8,9 μέτρων, ρεαλιστικά εφικτό με τρακτέρ 180 ίππων. Η καινοτομία των μηχανημάτων της Tanco δεν περιορίζεται όμως μόνο στις πίσω μονάδες. Το μπροστινό χορτοκοπτικό συνδέεται με το πλαίσιο με ένα πατενταρισμένο σύστημα που επιτρέπει στο μηχάνημα να κινείται αριστερά και δεξιά κατά 16 μοίρες και κατά 19 μοίρες μπροστά- πίσω. Υπάρχουν όμως και τα 850 χιλιοστά κάθετης διαδρομής που επιτρέπει στον επτάδισκο συγκρότημα του μπροστινού χορτοκοπτικού «άφθονη» κίνηση πάνω σε κυματιστό έδαφος.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Tanco
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία