BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Fanex 1124C: Η συμπαγής χορτοξηραντική μηχανή της Vicon για μικρά τρακτέρ

Στόχος της Vicon κατά την κατασκευή της συρόμενης χορτοξηραντικής μηχανής Fanex 1124C ήταν η επίτευξη υψηλών επιπέδων ευελιξίας τόσο στο κεφαλάρι όσο και κατά την μεταφορά, με το «target group» να είναι οι επαγγελματίες που έχουν στην κατοχή τους μικρότερης ιπποδύναμης τρακτέρ.


VIFanex904C020-jpg-g19lbqtpzi__1_

Βασίλης Σοφός

42
0

Ένα μικρότερο και πιο συμπαγές μοντέλο χορτοξηραντικής μηχανής με μικρότερες απαιτήσεις ισχύος είναι πάντα ευπρόσδεκτο στην γκάμα των μηχανημάτων χορτονομής μιας κατασκευάστριας. Η Vicon σχεδίασε το μοντέλο Fanex 1124C για να καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις των επαγγελματιών που έχουν στην κατοχή τους μικρότερα τρακτέρ. Με βάρος 2.225 κιλά, το 11,2 μέτρων Fanex 1124C διαθέτει 10 ρότορες με έξι δόντια το καθένα.



Το μοντέλο περιλαμβάνει μεγαλύτερους τροχούς και πλάτος τροχιάς 2,45 μέτρων που εξασφαλίζει ομαλή, σταθερή απόδοση. Ο σχεδιασμός του πλαισίου του Fanex 1124C επιτρέπει σε τρακτέρ με μόλις 70 ίππους ισχύ να λειτουργήσουν την συγκεκριμένη χορτοξηραντική μηχανή χάρη σε ένα ενσωματωμένο σύστημα συμπλέκτη HexaLink στις αρθρώσεις των δύο εξωτερικών ροτόρων.



Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του μηχανήματος το βάρος πέφτει στους τροχούς αντί για τον πίσω άξονα του τρακτέρ, χωρίς η ικανότητα ανύψωσης του τελευταίου να αποτελεί περιοριστικό παράγοντα. Κατά την μεταφορά, το 1124C έχει πλάτος μόλις 2,95 μέτρα και ύψος 3,85 μέτρα.



Το Fanex 1124C χρησιμοποιεί Super C με χαλύβδινα σπειροειδή ελατήρια 10 χιλιοστών τα οποία έχουν 20% μεγαλύτερη διάμετρο σε σύγκριση με τα συμβατικά μηχανήματα, χαρακτηριστικό που για την Vicon μεταφράζεται σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Οι χειριστές μπορούν να «κλειδώσουν» τα δόντια σε τρεις θέσεις ώστε να ταιριάζουν με τη γωνία συλλογής και τις διαφορετικές συνθήκες καλλιέργειας.



Η κατασκευάστρια αναφέρει ότι το ανθεκτικό στη σκόνη και αδιάβροχο κιβώτιο ProLine Gearbox δεν χρειάζεται συντήρηση και ενώ είναι βιδωμένο στο πλαίσιο δεν λειτουργεί ως μέρος του πλαισίου, επομένως δεν ασκούνται πιέσεις σε αυτό.


Στα άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται έναν προαιρετικό ηλεκτροϋδραυλικό τζόιστικ για τον χειρισμό όλων των κύριων λειτουργιών και μια υδραυλική συσκευή ρύθμισης ορίου εργασίας, η τελευταία στο στάνταρ εξοπλισμό του μοντέλου. Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να προσθέσουν έναν παράλληλο άξονα με τρίτο τροχό για καλύτερη επαφή με το έδαφος.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Vicon
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία