BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με κάμερα ανίχνευσης ζιζανίων ο νέος καλλιεργητής SRC SmartSteer της New Holland

Ο καλλιεργητής SRC SmartSteer TM, που προστίθεται στην υπάρχουσα γκάμα 4 έως 18 σειρών, καθοδηγείται από μια οπτική κάμερα που ανιχνεύει τις χρωματικές διαφορές μεταξύ του εδάφους και των ζιζανίων, επιτρέποντας την παρακολούθηση της σειράς με εξαιρετική ακρίβεια χάρη στο εξίσουν ευφυές υδραυλικό σύστημα.

new-holland-SRC_Smartsteer_21_002

Βασίλης Σοφός

49
0

Σύστημα αποκοπής τμημάτων, διαχείριση Isobus που μπορεί να λειτουργήσει με GPS που υπάρχει ήδη στο αγρόκτημα και κατ' επέκταση αυτόματη και ατομική ανύψωση κάθε μέρους τσαπίσμαρος στα κεφαλάρια ή στα σημεία ενσωματώνει ο νέος καλλιεργητής SRC SmartSteerTM της New Holland, που τοποθετείται στην οικογένεια εργαλείων επεξεργασίας εδάφους της New Holland.

Για το συγκεκριμένο μοντέλο, η εταιρεία διαθέτει αρκετό προαιρετικός εξοπλισμό, όπως οπίσθια σβάρνα, που διευκολύνει την ανύψωση των ριζών των ζιζανίων στην επιφάνεια του εδάφους, επιταχύνοντας έτσι την αποξήρανσή τους ή σύστημα τσάπας που επιτρέπει την επεξεργασία του χώρου μεταξύ των φυτών, για εξαιρετικό φινίρισμα εργασίας. Για μοντέλα με απόσταση 60-75 εκατοστών, είναι διαθέσιμη επίσης μια πλατφόρμα που επιτρέπει την εγκατάσταση μιας συμπαγούς πνευματικής σπαρτικής, διευκολύνοντας έτσι την εγκατάσταση σχετικών καλλιεργειών κατά την τελευταία σκαπάνη, όπως το τριφύλλι.



Αξίζει να αναφερθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η New Holland επέκτεινε την γκάμα των καλλιεργητών της με το SRC SmartSteer με καθοδήγηση κάμερας. Αυτή η νέα γκάμα συμπληρώνει την υπάρχουσα λίστα που αποτελείται από μοντέλα με μηχανική καθοδήγηση από 4 έως 18 σειρές. Αυτή η σειρά SRC SmartSteer, που ξεχωρίζει φυσικά από την καθοδήγησή της μέσω κάμερας, αποτελείται από οκτώ μοντέλα από 8 έως 18 σειρές, διαθέσιμα σε δύο πλάτη πλαισίων -6,7 ή 9,9 μέτρα-, το καθένα με πλάτος 3 μέτρων κατά τη μεταφορά στο δρόμο, κάτι που γίνεται με απόλυτη ασφάλεια χάρη στην αντίστοιχη δίπλωσή τους σε 3 και 5 μέρη.

Τα μοντέλα είναι διαθέσιμα σε απόσταση 45, 50, 60 ή 75 εκατοστών, για να προσαρμοστούν σε διαφορετικές καλλιέργειες, όπως παντζάρια, ηλιοτρόπια ή ακόμα και καλαμπόκι. Κάθε τμήμα του καλλιεργητή SRC SmartSteerTM είναι τοποθετημένο σε παραλληλόγραμμο, για να εξασφαλιστεί η καλή παρακολούθηση του εδάφους και έχουν τον δικό του έλεγχο βάθους, που επιτυγχάνεται μέσω ενός μεμονωμένου τροχού ελέγχου. Δύο τροχοί μέτρησης τοποθετημένοι σε κάθε άκρο του μηχανήματος προσθέτουν και αυτοί την απαραίτητη σταθερότητα του εργαλείου. Τα εργαλεία ζιζανιοκτονίας είναι εξοπλισμένα με 5 δονούμενα δόντια (μοντέλα αποστάσεων 60-75 εκ.) ή 3 δόντια VCO (μοντέλα με απόσταση 45-50 εκ.), των οποίων η μηχανική δράση επιτρέπει την κλιμάκωση ολόκληρης της σειράς.

Πηγή: Farm-Connexion.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία