BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Hoftrac 1260LP: Με χαμηλό κέντρο βάρους και μειωμένο ύψος για εύκολη πρόσβαση το νέο Weidemann

Το νέο 1260LP βασίζεται στον προκάτοχο, αλλά μαζί με τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά φέρνει μαζί του και μια νέα φιλοσοφία κίνησης, την οποία η Weidemann ονομάζει dwDrive.

112a1073_938_

Βασίλης Σοφός

94
0

Για τους τηλεσκοπικούς φορτωτές της Weidemann, το LP σημαίνει «Χαμηλή θέση». Αυτή είναι μια μακρόχρονη παράδοση στην εταιρεία και σημαίνει ότι ο τροχοφόρος φορτωτής έχει χαμηλότερο ύψος και χαμηλό κέντρο βάρους, χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στα μηχανήματα να έχουν ύψη μικρότερα από δύο μέτρα, χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να αναδιπλώσει το προστατευτικό. Αυτό δίνει συνολικά εύκολη πρόσβαση και βελτιωμένη σταθερότητα, καθιστώντας το νέο τροχοφόρο φορτωτή 1260LP εξαιρετικά ευέλικτο, για παράδειγμα κατά τον χειρισμό μεγάλων δεματιών. Έτσι, η κατασκευή του διαδόχου του 1240LP εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια στις εργασίες στοίβαξης και στους ελιγμούς.



Το μηχάνημα έχει ανανεωθεί πλήρως, με πολλά από τα χαρακτηριστικά του να έχουν βελτιστοποιηθεί έτσι ώστε να ταιριάζουν στις διάφορες εφαρμογές. Με 25 ίππους, ο τροχοφόρος φορτωτής πληροί το πρότυπο εκπομπών Stage V, επομένως δεν απαιτείται επεξεργασία εκπομπών καυσαερίων. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το φορτίο ανατροπής του νέου μηχανήματος έχει αυξηθεί κατά 18% και, ανάλογα με τις επιλογές εξοπλισμού, ζυγίζει 800 με 1100 κιλά (πιρούνι παλετών, ίσιο).

Παράλληλα, η βελτιστοποίηση της γωνίας διεύθυνσης και της πίσω προεξοχής είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ικανότητας ελιγμών του Hoftrac. Η Weidemann παρέχει επίσης την κατάλληλη αρχιτεκτονική κινήσεων για το μέγεθος του μηχανήματος. Τα P-kinematics διατίθενται στον βασικό εξοπλισμό του 1260LP, το οποίο χαρακτηρίζεται από ακριβή παράλληλο οδηγό σε όλο το φάσμα ανύψωσης. Το τυπικό σύστημα φόρτωσης έχει ύψος ανύψωσης 2,50 μ. στο σημείο περιστροφής του κάδου. Δύο άλλοι βραχίονες φόρτωσης 2,70 ή 2,90 μ. είναι διαθέσιμοι προαιρετικά. Εάν απαιτείται, αυτό επιτρέπει αυξημένο ύψος ανύψωσης χωρίς να χρειάζεται ο χειριστής να μετακινηθεί στο επόμενο μέγεθος μηχανής. Η καμπίνα του οδηγού με το πίσω παρμπρίζ -στπν βασικό εξοπλισμό- και η καμπίνα έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως από την Weidemann. Με πολύ περισσότερο χώρο, ο οδηγός μπορεί να απολαμβάνει ένα άνετο περιβάλλον εργασίας. Η ορατότητα σε όλη την επιφάνεια επιτρέπει την ασφαλή και αποτελεσματική εργασία με το μηχάνημα.



Το νέο εσωτερικό, με τη χρωματικά κωδικοποιημένη φιλοσοφία λειτουργίας και την εργονομική διάταξη οθόνης, επιτρέπει επίσης διαισθητική και αποτελεσματική εργασία. Άλλες επιλογές είναι επίσης διαθέσιμες, όπως ένα πακέτο φωτισμού με 2000 lumens, φωτισμός αλογόνου σύμφωνα με τους Κανονισμούς Οδικής Κυκλοφορίας (StVZO) και ένας περιστρεφόμενος φάρος LED. Να πούμε ότι η προαιρετική απόσβεση βραχίονα φορτίου αυξάνει σημαντικά την άνεση του οδηγού στις οδικές διαδρομές. Η προαιρετική ηλεκτρική πρίζα δίνει στο 1260LP ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία όταν χρησιμοποιείται μαζί με τα διάφορα εξαρτήματα.

Direct Wheel Drive: μια ισχυρή και αποτελεσματική ιδέα κίνησης

Ένα Hoftrac κινείται συνήθως με υδροστατική μετάδοση κίνησης με άξονα μετάδοσης κίνησης, γρανάζι PTO και άξονες ή με υδραυλική/υδροστατική μετάδοση κίνησης μέσω κινητήρων λαδιού στους άξονες. Με το νέο 1260LP, η Weidemann επέλεξε μια διαφορετική φιλοσοφία κίνησης. Γνωστή ως Direct Wheel Drive (dwDrive), αυτή η ιδέα βασίζεται σε κινητήρες τοποθετημένους απευθείας στους τροχούς. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας θα έχει τον δικό του κινητήρα για άμεση κίνηση.



Οι κινητήρες των τροχών, με τη σειρά τους, κινούνται από μια υδραυλική αντλία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν μηχανικές απώλειες. Μια ασφάλεια υψηλής πίεσης προστατεύει επίσης τους κινητήρες του τροχού από τις κορυφές πίεσης. 
Για το τέλος, να σημειωθεί ότι με το χαμηλό βάρος λειτουργίας των 2100 κιλών και τις συμπαγείς διαστάσεις, το 1260LP μεταφέρεται εύκολα σε ρυμουλκούμενο 3,5 τόνων και έτσι μπορεί να μετακινηθεί ελεύθερα σε διάφορες περιοχές εφαρμογής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία