BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το δέσιμο με φιλμ στις προσθήκες της νέας χoρτοδετικής Vicon FastBale

Η αναβάθμιση που δέχεται η δημοφιλής χορτοδετικής προσφέρει δέσιμο με φιλμ που χρησιμοποιείται για να δένεται το δεμάτι πριν φύγει από τον θάλαμο, και μαζί με αυτό ακολουθούν και άλλα πλεονεκτήματα.

Vicon-FastBale-090_productslider_2

Βασίλης Σοφός

161
0

Η στρογγυλή χορτοδετική και τυλιχτική της Vicon, FastBale, είναι διαθέσιμη με τη δυνατότητα «film-on-film», εκτός από το παραδοσιακό δέσιμο με δίχτυ. Ο τρόπος αυτός του δεσίματος είναι ακριβώς ο ίδιος με το δέσιμο με δίχτυ αλλά το υλικό που χρησιμοποιείται για τη στερέωση της μπάλας είναι διαφορετικό.

Η αναβαθμισμένη αυτή διαδικασία χρησιμοποιεί μεμβράνη που χρησιμοποιείται για να δένει το δεμάτι πριν φύγει από τον θάλαμο. Χάρη στις δυνατότητες προέκτασης της μεμβράνης, η διαδικασία αυτή μειώνει τη διαστολή της μπάλας καθώς αυτή φεύγει από τον θάλαμο, δημιουργώντας μια πιο πυκνή μπάλα από την αντίστοιχη τυλιγμένη με δίχτυ. Ως αποτέλεσμα, λιγότερο οξυγόνο παγιδεύεται μέσα στο δεμάτι, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας της χορτονομής.



«Το σύστημα «film-on-film» είναι μια ακόμη επέκταση των εντυπωσιακών δυνατοτήτων της FastBale», δήλωσε ο ειδικός των χορτοδετικών της Vicon, Mike Howell. «Με την τεντωμένη μεμβράνη να πιάνει τις άκρες της μπάλας, αυτή η τεχνική δεσίματος βασίζεται στις ιδιότητες για τις οποίες είναι γνωστή η Vicon – εξαιρετικό σχήμα μπάλας και υψηλή πυκνότητα», σημειώνει.

Όσον αφορά την ανακύκλωση, η φιλοσοφία αυτή παρέχει πρόσθετα οφέλη για τους αγρότες. Η απόρριψη απαιτεί από τους χρήστες να αντιμετωπίζουν μόνο το πλαστικό ως ενιαία ροή απορριμμάτων – όχι έναν συνδυασμό πλαστικού και διχτυού.

Το αναθεωρημένο σύστημα φιλμ της FastBale μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με ρολά διχτυού, για εκείνους τους χειριστές που προτιμούν την απόλυτη ευελιξία με την ποιότητα ενσίρωσης. Συμπεριλαμβανομένων των ρολών που χρησιμοποιούνται, το μηχάνημα έχει την ικανότητα να μεταφέρει έως και 10 ρολά τυλίγματος, μαζί με δύο ρολά διχτυού ή φιλμ για δέσιμο.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Vicon
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία