BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Βαρέος τύπου και ενισχυμένες οι νέες χορτοδετικές RF4000 «Plus» που λανσάρει η Vicon

Οι στρογγυλές χορτοδετικές σταθερού θαλάμου Vicon RF4000 Plus επωφελούνται από τις αναβαθμίσεις στο πικ απ και την ευκολότερη δυνατότητα συντήρησης.

VI-RF-Range-jpg-g18kh2azpa_2

Βασίλης Σοφός

156
0

Την ένδειξη «Plus» στις νέες χορτοδετικές RF4225 και RF4235 προσθέτει η Vicon, θέλοντας να δηλώσει πως πρόκειται για μοντέλα με ενισχυμένα και προηγμένα χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, επωφελούνται από αναβαθμίσεις στο πικ απ τους με τον κύλινδρο να είναι επανασχεδιαμένος και ενισχυμένος.



Το πικ απ μήκους 2,20 μέτρων διατηρεί τα διπλά έκκεντρα κομμάτια και τις πέντε ράβδους δακτυλίου, αλλά τροφοδοτείται από μια ισχυρότερη αλυσίδα. Επωφελείται από μακρύτερα δόντια -κατά 10 χιλιοστά- και φαρδύτερα προστατευτικά, βελτιώνοντας τον χειρισμό με υγρή χορτονομή. Παράλληλα, η συντήρηση διευκολύνεται με την υιοθέτηση ενός κεντρικού συστήματος λίπανσης για τα ρουλεμάν κυλίνδρων του θαλάμου δεματιάσματος.



Τα RF4225 Plus και RF4325 Plus διαμορφώνουν μπάλες πλάτους 1,20 μέτρα και διαμέτρου 1,25 μέτρα. Το πρώτο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με θάλαμο μικτής πίεσης με κυλίνδρους, αλυσίδες και ράβδους, ενώ ο δεύτερος αποτελείται εξ ολοκλήρου από κυλίνδρους (17). Αυτά τα μηχανήματα, λέει η Vicon, δέχονται διαφορετικά συστήματα τροφοδοσίας: μονός ή διπλός παλινδρομικός τροφοδότης, ρότορας PowerFeed ή SuperCut με 14 ή 25 μαχαίρια.



Συνολικά, τα μοντέλα Plus έχουν σχεδιαστεί για μέγιστη ευελιξία σε όλες τις συνθήκες καλλιέργειας. Τα τέλεια διαμορφωμένα δεμάτια, σε συνδυασμό με την αξιόπιστη απόδοση μεγάλης διάρκειας, διασφαλίζουν ότι η σειρά RF Plus θα είναι μια κερδοφόρα επένδυση, όπως τονίζει η κατασκευάστρια. Και αυτό γιατί το σύστημα εξασφαλίζει μέγιστη εναλλαγή δεματιών σε όλους τους τύπους υγρών ή ξηρών καλλιεργειών. Να πούμε ότι τα μηχανήματα συνδυάζονται με τα αποδοτικά τερματικά ISOBUS Universal, IsoMatch Tellus και IsoMatch Tellus GO+ που είναι κατασκευασμένα για εύκολο έλεγχο του μηχανήματος και μια αποτελεσματική καλλιέργεια.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Vicon
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία