BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Bogballe σειράς L και M: Ομοιόμορφη διανομή σε όλο το μήκος και πλάτος πεδίου

Βασική προϋπόθεση από την πλευρά του λιπασματοδιανομέα για μια στοχευμένη και χωρίς απώλειες διανομή είναι ο τελευταίος να μπορεί να εξασφαλίσει σταθερή ροή του λιπάσματος προς τους δίσκους (ισόποσα και στον αριστερό και στον δεξιό) ανεξαρτήτως της πίεσης που ασκεί το βάρος του λιπάσματος μέσα στον πυθμένα της χοάνης (στα 2.000 κιλα στα 1.000 κιλά, στα 500 κ.λπ.) και ανεξαρτήτως της κοκκομετρίας του λιπάσματος.
 H Bogballe υπόσχεται ότι επιτυγχάνει.

168570-15622395_2

711
0

Οι περισσότεροι διανομείς αποτυγχάνουν κατά την σταθερή ροή λιπάσματος στους δίσκους σε αυτό το πρώτο βασικό στοιχείο, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν σωστό αποτέλεσμα διανομής. Όλοι οι λιπασματοδιανομείς της Bogballe της σειράς L και M, ανεξαρτήτως μοντέλου και τύπου, έχουν εξασφαλίσει αυτή την σταθερή ροή του λιπάσματος προς τους δίσκους, ισόποσα και στον αριστερό και στον δεξιό δίσκο ανεξαρτήτως της πίεσης που δέχεται ο πυθμένας του διανομέα από το βάρος των κιλών του λιπάσματος που περιέχεται μέσα στην χοάνη.



Συγκεκριμένα, το ολοκληρωμένο καινοτόμο σύστημα ευφυούς διατήρησης σταθερής ροής (IFS) -πατέντα της Bogballe-, το οποίο βασίζεται σε χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, ελέγχει την πίεση του βάρους του λιπάσματος με ένα σύστημα αντίστροφα τοποθετημένου κώνου σε ένα συγκεκριμένο ύψος πριν τον πυθμένα.

Έτσι, κρατάει σταθερή την πίεση και δεξιά και αριστερά πριν την έξοδο από τις θυρίδες, ενώ ταυτόχρονα ένας αναμικτήρας – τροφοδότης- δονητής λειτουργεί έκκεντρα καλύπτοντας όλο το πλάτος του πυθμένα και με τον ίδιο ρυθμό δονεί το λίπασμα και το οδηγεί με σταθερό ρυθμό προς του δίσκους. Αφού έχει εξασφαλιστεί η έξοδο ίσης ποσότητας λιπάσματος και στους δύο δίσκους στον ίδιο χρόνο, τώρα μένει η σωστή διανομή του.

Καινοτόμο σύστημα διανομής

Η Bogballe ανέπτυξε ένα άλλο σύστημα, αυτό της διανομής (έξυπνο σύστημα διανομής με ακρίβεια - IPDS) όπου χαρακτηρίζεται από την καινοτομία της περιστροφής των δίσκων προς το κέντρο του διανομέα. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα μοτίβο διασποράς -από τον καθένα δίσκο ξεχωριστά- 180 μοιρών και κρατάμε το σημείο ρίψης στον διανομέα, και όχι σε απόσταση 20 – 25 μέτρων μακριά από αυτόν.



Επίσης, αρκετοί διανομείς δημιουργούν μοτίβο λίπανσης όπου ο κάθε δίσκος διαχειρίζεται την λίπανση της δικής του πλευράς (ο αριστερός την αριστερή πλευρά και ο δεξιός την δεξιά πλευρά) και φυσικά αναγκαστικά διπλορίχνουν στη μέση και ρίχνουν πιο μπροστά από τις ρόδες του ελκυστήρα. Επίσης, το σημείο ρίψης βρίσκεται αρκετά μέτρα από τον ελκυστήρα με αποτέλεσμα στις αρχές και τα τελειώματα των κεφαλαριών να μην ολοκληρώνουν την λίπανσή τους αν δεν σπαταλήσουν λίπασμα εκτός του αγροτεμαχίου, πατώντας σε χώρο έξω από αυτό.


Αυτή η καινοτόμος διανομή λιπάσματος της Bogballe έχει καταφέρει να καταργήσει οποιοδήποτε εξάρτημα ρύθμισης (είτε μηχανικά είτε ηλεκτρικά) στους διανομείς της, με αποτέλεσμα την απλότητα στην χρήση με ταυτόχρονη εφαρμογή τέλειας λίπανσης σε όλο το μήκος και πλάτος του αγροτεμαχίου, και στα ξεκινήματα και στα τελειώματα των κεφαλαριών.

Λίπανση των συνόρων

Ένα άλλο βασικό καινοτόμο σύστημα που φέρουν οι λιπασμαστοδιανομείς της Bogballe σειράς L και Μ είναι ή λίπανση των συνόρων (IBS- έξυπνο σύστημα συνόρων), όπου κατά επιλογή μπορεί να γίνει χρήση λίπανσης προς τα σύνορα ή από τα σύνορα (ακριβώς πάνω στα σύνορα). Οι διανομείς της σειράς L και Μ δεν χρειάζονται κάποιο σύστημα κόφτη της δεξιάς ή αριστερής πλευράς -όπως συμβαίνει συνήθως σε άλλους διανομείς. Το σύστημα διανομής στα σύνορα είναι ενσωματωμένο πάνω στα πτερύγια, τα οποία εναλλάσσουν την λίπανση στα σύνορα και την λίπανση στο μέσο του αγροτεμαχίου χρησιμοποιώντας τις δυο πλευρές τους.

Αυτός ο τρόπος λίπανσης συνόρων, αφήνει το λίπασμα ανέπαφο και χωρίς να απαιτείται καμία ρύθμιση από πλευράς του διανομέα ολοκληρώνοντας άριστα την λίπανση των συνόρων, χωρίς να σπαταλάται λίπασμα έξω από το αγροτεμάχιο.

Ομοιόμορφη λίπανση και διαχείριση

Τα παραπάνω καινοτόμα συστήματα
της Bogballe που προσφέρονται στους διανομείς της στο στάνταρ εξοπλισμό σε όλες τις σειρές L και Μ και σε όλα
τα μοντέλα της, τον τοποθετούν ανάμεσα στους «ηγέτες» της ομοιόμορφης λίπανσης και διαχείρισης λιπάσματος. Ταυτόχρονα έχει εξαλειφθεί παντελώς η ανάγκη οποιασδήποτε ρύθμισης από τους χρήστες της.



Το σύστημα ζύγισης έρχεται να προσδώσει επιπλέον άνεση αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εξοπλισμό αναγκαίο παρά μέγιστης ευκρίνειας, κάτι που δεν ισχύει με άλλους διανομείς, οι οποίοι χωρίς αυτό δεν μπορούν να προσφέρουν σταθερό ρυθμό ροής.


Η Bogballe έχει έδρα στο Uldum της Δανίας και παράγει μόνο λιπασματοδιανομείς και διανομείς αλατιού. Έχει εξειδίκευση πολλών ετών και επενδύει συνεχώς στην έρευνα και την ανάπτυξη με στόχο την βελτίωση της διανομής χωρίς να επιβαρύνει τους αγρότες με περιττά και κοστοβόρα συστήματα. Αντιθέτως, εστιάζει στην απλότητα χρήσης χωρίς ρυθμίσεις και, εκμεταλλευομένη τις επιστήμες της φυσικής και της γεωμετρίας, αναπτύσσει μοντέλα καινοτόμα και με μεγάλη διάρκεια ζωής χωρίς συντήρηση.

ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΑΕ

Eπίσημος εισαγωγέας Ελλάδος

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία