BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Βέλτιστη αξιοποίηση του λιπάσματος από το σύστημα διασποράς RotaFlow RO

Η Vicon λέει ότι η ομαλή αρχική επιτάχυνση της διανομής του λιπάσματος, μέσω του συστήματος RotaFlow RO, αποτρέπει τον κατακερματισμό των κόκκων όταν έρχονται σε επαφή με τα οκτώ πτερύγια σε κάθε δίσκο.

VIC-RO-0004-jpg-jpg-g19h5bv2mp-b-h0e25obaeu

Βασίλης Σοφός

317
0

Η Vicon παρουσίασε πρόσφατα τα πλεονεκτήματα από τη χρήση των λιπασματοδιανομέων με σύστημα RotaFlow RO, οι οποίοι αποτρέπουν τον κατακερματισμό των κόκκων όταν έρχονται σε επαφή με τα οκτώ πτερύγια σε κάθε δίσκο. Το σύστημα επιτρέπει στους χειριστές να προσαρμόζουν εύκολα το σημείο απόρριψής τους του, όπως απαιτείται, για να προσαρμόζονται στις φυσικές ιδιότητές τους. Αυτοί οι παράγοντες και άλλοι συνθέτουν τον ήπιο χειρισμό και τη βέλτιστη εξάπλωση, λέει η Vicon.




Η κατασκευάστρια λέει ότι ο συνδυασμός του κεντρικού σημείου απελευθέρωσης του συστήματος, της ομαλής επιτάχυνσης του λιπάσματος κατά τη διανομή και η φυγόκεντρη δύναμηη επιτρέπουν στο υλικό στο λίπασμα να επιταχύνει έτσι που να μην δημιουργείται κρούση, κατακερματισμός και σκόνη. Η χρήση οκτώ πτερυγίων καθιστά δυνατή την εξάπλωση σε πλάτη από 9 έως 54 μέτρα και δημιουργεί ένα διπλό επικαλυπτόμενο σχέδιο απλώματος που παράγει εξαιρετικά ακριβή κατανομή. Η χρήση οκτώ πτερυγίων εξασφαλίζει επίσης συνεχή ροή λιπάσματος, στοιχείο-κλειδί για τη διασπορά σε ευνοϊκές ταχύτητες προς τα εμπρός.

Παράλληλα, η επίπεδη σχεδίαση των δίσκων δημιουργεί ένα οριζόντιο μοτίβο εξάπλωσης και ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις που σχετίζονται με τον άνεμο, ενώ το λίπασμα έρχεται πάντα σε επαφή με τα πτερύγια στο ίδιο σημείο, επιτρέποντας εγγυημένη ακρίβεια στις πλαγιές.


Διανομείς RotaFlow RO

Η σειρά RotaFlow RO περιλαμβάνει το μοντέλο ελέγχου RO-C, το οποίο παρέχει πλάτη εργασίας από 9 έως 21 μ. και χωρητικότητα χοάνης από 700 έως 1.400 λίτρα. Τα μοντέλα υδραυλικού ελέγχου RO-C, RO-M και RO-XL παρέχουν επιλογές 9 έως 54 μ. και 700 έως 3.900 λίτρα.

Από την άλλη πλευρά, τα μοντέλα ηλεκτρικού χειριστηρίου RO-M Comfort Control II και RO-XL Comfort Control II παρέχουν επιλογές από 10 έως 54 μ. και 700 έως 3.900 λίτρα και περιλαμβάνουν κιβώτιο ελέγχου για τη ρύθμιση του ρυθμού εφαρμογής εν κινήσει καθώς και εκκίνηση/πάυση του διανομέα από την καμπίνα.



Τέλος, τα μοντέλα συστημάτων ζύγισης RO-M EW και RO-EDW συμβατά με ISOBUS προσφέρονται σε εκδόσεις με πλάτης εργασίας από 10 έως 54 μέτρα και χωρητικότητα χοάνης από 1.100 λ. έως 3.900 λίτρα. Το συμβατό με ISOBUS RO-M, RO-EDW, και τα μοντέλα RO-XXL παρέχουν επιλογές 10 έως 54 μ. και 1.100 έως 3.900 λίτρα και διαθέτουν το σύστημα διασποράς Geospread υψηλής ταχύτητας της Vicon. Η εταιρεία λέει για το τελευταίο ότι με τη διαχείριση ακρωτηρίου Geopoint μπορεί να εξοικονομηθεί έως και 15% λίπασμα.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Vicon
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία