BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Vicon EXTRA 787T: Ο έξυπνος συνδυασμός κοπής για μεγάλα πεδία της Vicon

Το Extra 787T (BX) αντιπροσωπεύει μια ολοκληρωμένη επέκταση των συνδυασμών χλοοκοπτικών και σχεδιάστηκε με έμφαση σε εργολάβους και μεγαλύτερες φάρμες, εξηγεί η Kverneland.

VI-EXTRA687T-016-jpg-g18olu7wl3_3

Βασίλης Σοφός

194
0

Η Vicon επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της σε συνδυασμούς χλοοκοπτικών με τα μοντέλα Extra 787T και Extra 787T BX. Οι συνδυασμοί έχουν πλάτος εργασίας 8,75 μ. και τη νέα ανάρτηση QuattroLink. Το Extra 787T BX είναι επίσης εξοπλισμένο με ιμάντες τοποθέτησης θημωνιάς.

Ο συνδυασμός χλοοκοπτικού Extra 787T (BX) βασίζεται στην πλατφόρμα της γνωστής σειράς 700 και διαθέτει χαρακτηριστικά όπως η ανάρτηση QuattroLink, το ξηραντικό SemiSwing και τη ρύθμιση της πλάκας του ξηραντικού μέσω δύο σημείων περιστροφής.



«Σχεδιασμένο για μέγιστη παραγωγικότητα και εξαιρετική παρακολούθηση εδάφους, το Extra 787T (BX) προσφέρει εύκολη λειτουργία σε συνδυασμό με ευέλικτες δυνατότητες εφαρμογής», λέει η κατασκευάστρια. Ο συνδυασμός αποτελείται από δύο χλοοκοπτικά 3,18 μ., το καθένα με οκτώ αντίθετα περιστρεφόμενους δίσκους χλοοκοπτικού. Η απαίτηση ισχύος είναι τουλάχιστον 180 ίπποι.

Να σημειωθεί ότι οι κύριες λειτουργίες του Vicon Extra 787T (BX) ελέγχονται μέσω των υδραυλικών μονάδων ελέγχου του τρακτέρ, ενώ προαιρετικά διατίθεται ένας ηλεκτροϋδραυλικός διακόπτης προεπιλογής. Vicon QuattroLink για παρακολούθηση του εδάφους Η ανάρτηση του χλοοκοπτικού QuattroLink αποτελείται από τέσσερα ψαλίδια που συνδέουν τη μονάδα με τον βραχίονα επέκτασης.



Η μονάδα κοπής ρυμουλκείται και αναρτάται στα ψαλίδια, ώστε να προσαρμόζεται εύκολα στα περιγράμματα του εδάφους και να κυριαρχεί ακόμη και στο πιο απαιτητικό έδαφος. Η μονάδα κοπής μπορεί να μετακινηθεί 300 χιλιοστά προς τα κάτω και 400 χιλιοστά προς τα πάνω. Συνολικά, είναι δυνατή μια κατακόρυφη ρύθμιση 700 χιλιοστά. Η πλευρική διαδρομή του εκκρεμούς είναι συνολικά 30°.

Προστασία από σύγκρουση

Η συνεχής προστασία από σύγκρουση προστατεύει τη μονάδα κοπής από ζημιές που προκαλούνται από τυχόν εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν. Εάν η ράβδος κοπής χτυπήσει ένα εμπόδιο, οι μονάδες του χορτοκοπτικού περιστρέφονται προς τα πάνω και πίσω και επιστρέφουν στην αρχική τους θέση μετά το πέρας του εμποδίου.

Ξηραντικό SemiSwing

Το Extra 787T (BX) είναι εξοπλισμένο με το ξηραντικό χάλυβα SemiSwing, το οποίο εξασφαλίζει ομοιόμορφη ροή καλλιέργειας και τέλεια ποιότητα ξήρανσης. Ανάλογα με την επιθυμητή ένταση της εφαρμογής, η πλάκα μπορεί να ρυθμιστεί παράλληλα μέσω δύο σημείων περιστροφής.

Τέλος, ο συνδυασμός μπορεί να φέρει εκ του εργοστασίου ιμάντες BX. Ακόμη και στην πρώτη κοπή με τις κατάλληλες ποσότητες χορτονομής, οι ζώνες απλώνουν μια χαλαρή και ομοιόμορφη θημωνιά. Η ταχύτητα του ιμάντα είναι ρυθμιζόμενη και είναι έως 1.500 σ.α.λ. Οι ιμάντες μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν εάν είναι απαραίτητο. Αυτό εξοικονομεί βάρος και αυξάνει την απόδοση όταν κατά την εργασία χωρίς ιμάντες.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Vicon
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία