BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στοχευμένες αναβαθμίσεις στα χορτοκοπτικά και συλλεκτικά της Vicon

Η Vicon επεκτείνει τη γκάμα των μηχανημάτων της εστιάζοντας κυρίως στα χορτοκοπτικά και τα συλλεκτικά της μηχανήματα καθώς και στα χορτοδετικά της, φιλοδοξώντας να κυριαρχήσει με ακόμη καλύτερο μερίδιο στην αγορά του συγκεκριμένου κλάδου.

VI-EXTRA-332F-340-0001_productslider

Βασίλης Σοφός

196
0

Η Vicon επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της, αναβαθμίζοντας παράλληλα τα χορτοκοπτικά της, τα συλλεκτικά-ξηραντικά αλλά και στις χορτοδετικές. Τα νέα μοντέλα Extra 787T και Extra 787T BX είναι οι συνδυασμοί της εταιρείας με πλάτος εργασίας 8,75 μ. και την πρωτοποριακή ανάρτηση QuattroLink.



Το Extra 787T BX είναι επίσης εξοπλισμένο με ιμάντες τοποθέτησης θημωνιάς. Ο συνδυασμός αποτελείται από δύο χλοοκοπτικά 3,18 μ., το καθένα με οκτώ αντίθετα περιστρεφόμενους δίσκους χλοοκοπτικού. Η απαίτηση ισχύος είναι τουλάχιστον 180 ίπποι και από τον βασικό εξοπλισμό οι κύριες λειτουργίες του Vicon Extra 787T (BX) ελέγχονται μέσω των υδραυλικών μονάδων ελέγχου του τρακτέρ. Διατίθεται όμως προαιρετικά ένας ηλεκτροϋδραυλικός διακόπτης προεπιλογής.

Με περισσότερη δύναμη το συλλεκτικό Fanex 1564C

Σύμφωνα με τον κατασκευάστρια, το νέο Fanex 1564C προσφέρει αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία σε όλες τις συνθήκες λειτουργίας και τους τύπους χορτονομής. Με πλάτος εργασίας σχεδόν 16 μ. και με 14 ρότορες, θα βοηθήσει στην επίτευξη της μέγιστης ποιότητας χορτονομής, με τους ρότορες μικρής διαμέτρους να έχουν σχεδιαστεί για καθολική χρήση υπό όλες τις συνθήκες.



Αναβαθμίσεις με προσοχή στη λεπτομέρεις για τις χορτοδετικές

Με τη σειρά Plus των μεταβλητού θαλάμου στρογγυλών χορτοδετικών και το FixBale 500, η Vicon βελτίωσε πολλές λεπτομέρειες, λανσάροντας ουσιαστικά ένα πρόσφατα αναπτυγμένο χορτοδετικό σταθερού θαλάμου.

Το επόμενο βήμα είναι η εισαγωγή του συστήματος TIM για αυτά τα μοντέλα. Το σύστημα TIM (Tractor Implement Management) επιτρέπει την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ τρακτέρ και μηχανήματος για πρώτη φορά. Με την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών, όπως η διαδικασία πίεσης, το TIM μπορεί να αυξήσει αισθητά την οδηγική άνεση, λέει η εταιρεία.



Το χορτοδετικό παρέχει στο τρακτέρ πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κατάσταση της μπάλας, έτσι ο οδηγός δεν χρειάζεται πλέον να το ελέγχει για να ολοκληρώσει τη διαδικασία δεματιάσματος. Για τα στρογγυλά χορτοδετικά σταθερού θαλάμου Vicon FixBale 500 που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, η Vicon προσφέρει ένα προαιρετικό δέσιμο μεμβράνης για την επόμενη σεζόν.

Η πρέσα σταθερού θαλάμου εξοπλισμένη με 18 κυλίνδρους μπορεί τώρα προαιρετικά να εξοπλιστεί με σύστημα δεσίματος μεμβράνης. Και αντί για το συνηθισμένο δέσιμο με δίχτυ, τα στρογγυλά δεμάτια μπορούν να δεθούν και με μια μεμβράνη κάλυψης για πρώτη φορά, ενώ η εναλλαγή μεταξύ διχτυού και φιλμ είναι γρήγορη και εύκολη. Το Vicon FixBale 500 διαμορφώνει δεμάτια με διάμετρο 1,25 μ. και πλάτος 1,23 μ., ενώ ο νέος θάλαμος χορτοδεσίας με 18 ενισχυμένους και εξαιρετικά στιβαρούς κυλίνδρους πρέσας έχει αναβαθμιστεί πλήρως, έτοιμος για ακραίες συνθήκες λειτουργίας.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Vicon
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία