BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το ψεκαστικό XTA 6300 στην γκάμα της Kubota από εξαγορά της FEDE

Το Kubota XTA 6300 είναι ένα μηχάνημα ικανό να επεξεργάζεται 6 πλευρές ταυτόχρονα, χωράει 2.000 λίτρα και έχει για ωριαία απόδοση 18.000 κυβικών μέτρων την ώρα.

kubota-atomizzatore-trainato-xta-6300-a-enovitis-2022__1_

Βασίλης Σοφός

2110
0

Η Kubota συμμετέχει στον θεσμό Enovitis 2022 για τον οινικό εξοπλισμό στην Ιταλία, λανσάροντας τον ψεκαστικό XTA 6300. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής παρουσιάζεται εκει όχι μόνο με τα ειδικά τρακτέρ του αλλά και με τα νέα του ψεκαστικά, τα οποία είναι αποτέλεσμα της εξαγορά της εταιρείας FEDE Pulverizatores.



Το Kubota XTA 6300 είναι ένα από τα κορυφαία μηχανήματα της νέας γκάμας όπως αποδεικνύουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Διαθέτει έναν εναέριο εξοπλισμό ικανός να επεξεργάζεται 6 πλευρές ταυτόχρονα, έναν ανεμιστήρα 50 εκ. και ένα δοχείο 2.000. λίτρων, για ωριαία απόδοση 18.000 κυβικών μέτρων την ώρα.

Το σύστημα H3O

Η καρδιά του συστήματος αυτού του ψεκαστικού είναι η τεχνολογία H3O, μια μονάδα ελέγχου που ρυθμίζει και επιτρέπει την εφαρμογή φυτοϋγειονομικών θεραπειών με βάση τον όγκο της σειράς καλλιέργειας. Η σύνδεση μάλιστα του ψεκαστικού στο διαδίκτυο επιτρέπει στν χρήστη να υποβάλλει όλες τις εντολές εργασίες και να καταγράφει όλα τα δεδομένα ψεκασμού, παρέχοντας έτσι πραγματική ιχνηλασιμότητα. Αποτέλεσμα η μείωση της διασποράς των φυτοφαρμάκων (γνωστό και ως φαινόμενο drift) κατά 50%, με συνέπεια 25% χαμηλότερη χρήση προϊόντος καθώς και μέση εξοικονόμηση καυσίμου 4 λίτρα την ώρα.



Ο χειριστής είναι αυτός που αποφασίζει πόσο υλικό θα απελευθερώσει, αλλά κυρίως πόσο αέρα θέλει να βγάλει χάρη στην κεντρική πίσω πολλαπλή που βρίσκεται πάνω από την τουρμπίνα. Μέσω της αποκλειστικής εφαρμογής και ενός tablet, ο ίδιος αποφασίζει για το βαθμός ανοίγματος ή κλεισίματος της γρίλιας και επομένως της στάθμης του αέρα που διοχετεύεται.

Συνδεσιμότητα αλλά χωρίς Isobus

Το Kubota XTA 6300 δεν υπάρχει ISOBUS αλλά GPS και ασύρματη σύνδεση. Έτσι, στο tablet είναι δυνατό να ελέγξει ο χρήστης πού λειτουργεί το μηχάνημα, τον τύπο επεξεργασίας που κάνει, τα λίτρα ανά 10 στρέμματα και τη στάθμη της δεξαμενής ανά πάσα στιγμή. Ποια είναι η FEDE Η FEDE είναι μια λιγότερο γνωστή μάρκα στην Ιταλία. Παράγει μια σειρά, τώρα αυστηρά επωνυμίας της Kubota, η οποία καλύπτει ευρέως τις ανάγκες για μεσαία ψεκαστικά έως προηγμένα ψεκαστικά με ειδικό εξοπλισμό και τελευταίας τεχνολογίας συνδεσιμότητα, όπως το συρόμενο XTA 6300.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία