BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μηδενίζει ρύπους, θόρυβο και κούραση ο ηλεκτρικός φορτωτής Weidemann Hoftrac 1190e

Για τον κτηνοτροφικό κλάδο κυρίως, η Weidemann βρίσκει την πράσινη λύση, επενδύοντας σε ηλεκτρικά μηχανήματα όπως το Hoftrac 1190e, που λειτουργεί με μπαταρίες λιθίου, αθόρυβα και οικονομικά.

Screenshot_2022-09-30_at_12_02_40_PM

Βασίλης Σοφός

274
0

Με το 1190e, η Weidemann λανσάρει μια πλήρη ανάβάθμιση του μοντέλου 1160, με μπαταρία ιόντων λιθίου, ως μια κατάλληλη εποιλογή για τον στάβλο και τις εξωτερικές εργασίες. Μια σειρά από διαφορετικές καμπίνες προσφέρεται για το 1190e, προσαρμοσμένη για διαφορετικούς σκοπούς: σταθερό κουβούκλιο οδηγού, πτυσσόμενο κουβούκλιο οδηγού eps (Easy Protection System), το οποίο προορίζεται για χαμηλές διαδρομές. Επιπλέον, η νέα, ειδικά ανεπτυγμένη καμπίνα σημαίνει ότι ο φορτωτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.



Το νέο 1190e προσφέρει στον πελάτη πολλές νέες δυνατότητες και επιλογές για μεμονωμένο εξοπλισμό και εργασίες βάσει των αναγκών, δηλαδή μιλάμε για ένα είδος εξατομίκευσης. Υπάρχουν συνολικά 3 μπαταρίες ιόντων λιθίου που δεν χρειάζονται συντήρηση: η βασική είναι 14,1 kWh, προαιρετικά διατίθενται όμως και με χωρητικότητα 18,7 kWh ή 23,4 kWh. Ένας ενσωματωμένος φορτιστής 3 kW διατίθεται βέβαια στον βασικό εξοπλισμό.

Ένας δεύτερος ενσωματωμένος φορτιστής 3 kW μπορεί προαιρετικά να επιλεγεί για να αυξήσει την ισχύ φόρτισης στα 6 kW, που είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για μεσαίες και μεγάλες μπαταρίες προκειμένου να επιτευχθεί γρήγορος χρόνος φόρτισης. Η εταιρεία ανέμπτυξε ένα νσωματωμένο σύστημα διαχείρισης μπαταρίας (BMS) με σημαντικά αυξημένα ρεύματα φόρτισης, προθέρμανση έως τη θερμοκρασία λειτουργίας, βραχυπρόθεσμη παροχή υψηλής ισχύος και μόνιμη παρακολούθηση της θερμοκρασίας της μπαταρίας, κάτι που αυξάνει την απόδοση της μπαταρίας και αποκλείει τη βαθιά εκφόρτιση.

Η διαδικασία φόρτωσης πραγματοποιείται μέσω ενός εύκολα προσβάσιμου, κεντρικού πτερυγίου φόρτωσης στη δεξιά πλευρά του μηχανήματος. Πίσω του βρίσκονται η πρίζα, ο διακόπτης ενεργοποίησης και η ένδειξη φόρτισης, ενώ για μεγαλύτερη ασφάλεια, το καλώδιο φόρτισης είναι εξοπλισμένο με κουτί ελέγχου. Αυτό αποτρέπει με ασφάλεια την υπερφόρτωση της υποδομής φόρτισης. Το καλώδιο φόρτισης (βύσμα τύπου 2 στην πλευρά του μηχανήματος) μπορεί να συνδυαστεί με μια ποικιλία διαφορετικών βυσμάτων: Schuko 230 V, ρεύμα υψηλής τάσης 400 V ή βύσμα τύπου 2 με wallbox (συν τα πρόσθετα βύσματα προσαρμογέα). Συνολικά, η κατασκευάστρια λέει ότι το νέο ευέλικτο σύστημα φόρτισης προσφέρει μια αποτελεσματική και ασφαλή διαδικασία φόρτισης και είναι συμβατό με διάφορες τοπικές υποδομές.



Στο μηχάνημα χρησιμοποιούνται δύο ξεχωριστοί ηλεκτρικοί κινητήρες: ένας για την κίνηση στο δρόμο (6,5 kW) και ένας για την κίνηση του υδραυλικού συστήματος λειτουργίας (8,5 kW). Αυτό ελαχιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας επειδή η απόδοση απαιτείται μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητη. Ο ηλεκτροκινητήρας για την κίνηση πρόσφυσης επιτρέπει επίσης στο μηχάνημα να εκκινεί δυναμικά.

Το ασφαλές, ηλεκτρικό χειρόφρενο προσφέρει λειτουργία αυτόματης συγκράτησης σε ανηφόρα. Το φρένο ενεργοποιείται αυτόματα όταν το μηχάνημα είναι ακινητοποιημένο, όταν η κατεύθυνση πορείας είναι ουδέτερη ή, ακόμη, όταν ο οδηγός αφήνει το κάθισμα. Ομοίως, το χειρόφρενο απελευθερώνεται αυτόματα όταν το μηχάνημα ξεκινά με το πεντάλ γκαζιού. Φυσικά, το φρένο μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα χρησιμοποιώντας διακόπτη.



Επιπροσθέτως, η ενέργεια ανακτάται με το σύστημα αναγεννητικής πέδησης η οποία παρατείνει τον χρόνο λειτουργίας του φορτωτή. Η ρύθμιση της ποσότητας λαδιού του τρίτου κυκλώματος ελέγχου επιτρέπει τη χρήση εξαρτημάτων που λειτουργούν με μόνιμη υδραυλική λειτουργία. Αυτό επιτρέπει την μεμονωμένη προσαρμογή της ποσότητας λαδιού στο αντίστοιχο εξάρτημα, δίνοντας στον οδηγό την ευκαιρία να εργάζεται άνετα και αποτελεσματικά με το μηχάνημα και το εξάρτημα. Αξιοσημείωτη είναι και η ευελιξία του μηχανήματος, το οποίο μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε ένα ρυμουλκούμενο 3,5 τόνων.

Νέα καμπίνα με χαρακτηριστικά άνεσης

Η Weidemann μπορεί να εξοπλίσει το 1190e με μια νέα καμπίνα με Ραδιόφωνο DAB+, δεξί υποβραχιόνιο ρυθμιζόμενο καθ' ύψος, ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού, άνετο κάθισμα οδηγού (με θέρμανση καθισμάτων/αερανάρτηση) και διάφορους αποθηκευτικούς χώρους. Αυτή προσφέρει αρκετό χώρο για τον οδηγό και επιτρέπει την εύκολη είσοδο και έξοδο με αντιολισθητικά σκαλοπάτια. Η πολύ καλή οριζόντια άποψη του μηχανήματος αποδίδεται στα παράθυρα, στο γενναιόδωρο άνοιγμα της οροφής και στο κοντό και κεκλιμένο πίσω μέρος του μηχανήματος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία